"AK Parti iktidara geldiğinde demokrasimiz 77. sıradaydı şimdi 88 oldu"

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Arap Dünyası’na model demokrasi olarak gösterilen, AB’ye aday Türk demokrasisinin dünyada 88.

Google Haberlere Abone ol
"AK Parti iktidara geldiğinde demokrasimiz 77. sıradaydı şimdi 88 oldu"

Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Arap Dünyası’na model demokrasi olarak gösterilen, AB’ye aday Türk demokrasisinin dünyada 88. sırada yer aldığını vurgulayarak, "AKP iktidara geldiğinde yani 2002’de Türkiye 77. sıradaydı. Bugün 88.oldu. Gana, Mamibya, Senegal gibi Afrika ülkelerinin altındayız.” dedi.

Bursa Hilton Otel’de basın toplantısı düzenleyen Toker, Büyükşehir Belediye başkan adayı Bünyamin Çolak ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Toker, Türkiye’de seçim güvenliğinin olmadığını ifade etti. Hiçbir partinin tek bir oyunun dahi çalınmasını istemediklerini vurgulayan Toker, hiçbir partinin yapmadığını yapıp AB’den gözlemci talep ettiklerini kaydetti. AB, Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi ve Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı’na bir mektup gönderdiklerini ve AB içindeki liberal grubun bu başvuruyu alarak AB’den gözlemci talebinde bulunduğunu dile getirdi.

“DEMOKRASİSİ DÜNYA 88.Sİ OLAN ÜLKEDE SEÇİMLER TİYATRODUR”

“Arap Dünyası’na model demokrasi denilen, AB’ye aday Türkiye’nin demokrasisi dünyada 88. sırada” diyen Toker, şöyle konuştu: “AKP iktidara geldiğinde 2002’de Türkiye 77. sıradaydı. Bugün 88.oldu. Gana, Mamibya, Senegal gibi Afrika ülkelerinin altındayız biz. Dünya 88.si demokrasiye sahip bir ülkede seçimler tiyatrodur.”

“AK PARTİ’NİN KASASINA HER GÜN 1 MİLYON DOLAR YATIYOR”

AK Parti’ye verilen hazine yardımının boyutlarına dikkat çeken Toker, şöyle devam etti: “Her sabah Türk milletinin vergilerinden 1 milyon dolar alan AK Parti’ye karşı seçim mücadelesi yapıyoruz. Yasal bu. Bu sabah da bankasına 2 trilyon (2 milyon TL) yattı. Yarın sabah da yatacak, seçimlere kadar her gün yatacak. Koç mu kazanıyor, Sabancı mı kazanıyor bu parayı? 90 milyon dolar, 180 milyon TL’yi kasasına yardım diye koyuyorlar. Ben bilmiyor muyum bilbord kiralamayı, televizyonlara reklam vermeyi. Maraş’ta anlattılar, yerel gazeteye gidip masasına koyarak, ‘al parayı, benim adayımdan başka kimseye yer vermeyeceksin gazetende’ diyorlar.”

“NE KADARINI CEBE İNDİRDİN”

Başbakanın ülkeyi yönetmesi için insanların yıllık 385 katrilyon vergi ödediğinin altını çizen Toker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki sormak hakkınız değil mi, bunu nereye nasıl harcadın, ne kadarını cebe indirdin. Acaba bir şeyi daha ucuza yapabilir miydin, adil ihaleler mi açtın. Bunu denetlemek kimin görevi, Sayıştay’ın. Peki Sayıştay raporları Meclis'e geliyor mu, hayır. Telefon konuşmasında, dinlenmiş, diyor ki, ‘aman ha bu raporlar meclise gelir bizi duman ederler’ diyor. Böyle demokrasi olur mu?”

“BERBER ÇIRAĞI ÇALIYORSA, İŞTE TUTAR MISINIZ?”

“Başbakan öyle havaya girmesin” diyen Toker, “Devleti yönet diye tuttuğumuz maaşlı adamdır. Apartman yöneticiniz bile değil. Bakkalınız varsa, yanınızda çalışan çırakla aynı yetkiye sahip. Çırak çalarsa işte tutar mısınız? Berber çırağı cebe atıyorsa kasadan parayı, berber onu işte tutar mı? Bu kadar basit, oy kullanırken bu soruya cevap vereceğiz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar