AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: HSYK meşruiyetini kaybetti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HSYK'nın meşruiyetini yitirdiğini iddia ederek, "HSYK'nın açıklaması, hukuk açıklaması değil, hezeyan açıklamasıdır.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: HSYK meşruiyetini kaybetti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HSYK'nın meşruiyetini yitirdiğini iddia ederek, "HSYK'nın açıklaması, hukuk açıklaması değil, hezeyan açıklamasıdır. Eğer siz oradaki üyelerle birlikte orayı siyasal mekanizma haline döndürüp Türkiye'de hükümetle rövanşlaşma için burayı basamak olarak kullanıyorsanız, bu millet size iradesini teslim etmeyecektir." dedi.

Soylu, Muğla'da partisinin il binasında İl Başkanı Nihat Öztürk, milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Harmandar ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HSYK'nın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Soylu, "Başkan vekili, tam 65 sayfalık basın bildirisi yapıyor. Bu çok manidardır. Yaptığı açıklama, Anayasa'nın 138. maddesine aykırı. Türkiye'de hukuk adına bir tek açıklama yapmaması gereken kurum varsa HSYK'dır." şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Soylu, hukukun milletin vicdanında, toplumsal kabulünde olduğunu vurgulayarak, "Hukuk, milletin iradesindedir. Hiçbir gün kabul etmedi bu millet, Adnan Menderes'in asılmasını. Bu millet, Tayyip Erdoğan'ı cezaevine girmesini kabul etmediği için Başbakanlık'a getirdi; 11 yıldır bunların inadına desteklemektedir. Türkiye'de bir ara dönem heveslileri ortaya çıkıyorlar, Aman ha, bu bulanık havada acaba bir sonuç elde edebilir miyiz?' düşüncesi içerisinde oluyorlar. Hiç heveslenmesinler, bu millet 30 Mart'ta onların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Partimizin Türkiye'nin bu sağlam duruşunun, dik duruşunun, demokrasi sahipliğinin, bu milli irade gücünün karşılığını, 30 Mart'ta büyük bir irade koyarak gösterecektir." ifadelerini kullandı.

'ANCAK HAİN YAPAR BUNU'

TCDD İzmir Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun zamanlamasını da eleştiren Süleyman Soylu, "Türkiye'nin böyle bir Ulaştırma Bakanı oldu mu? Bu kadar üst üstte ülkemizin insanını rahatlatan ama hemen bir dedikodu, iftira, istifham oluşturmak için bekle. Hangi günü bekleyecek? Kendisinin kampanyayı açtığı ve 'Bismillah' dediği günü bekleyecek. Ancak hain yapar bunu. Siyaset kolay bir iş değildir. Hemen operasyon; acaba bir şey var mı yok mu? Milletin kafasında bir istifham oluşturabilmek, bir endişe oluşturabilmek için gerçekleştirdikleri bir hadisedir." diye konuştu.

Soylu, herkesin hukukun üstünlüğüne ihtiyacı olduğunun ve bunun için modern hukuk devletinin peşinde olduklarının altını çizerek, "Bugüne kadarki yargı paketlerinin tamamı, anayasal değişikliklerinin tamamı bunun üzerine gerçekleşmiştir. Bugün HSYK ile ilgili taslak hazırlanıyor. Pekiyi, bu kanunu dün hazırlayan Meclis meşru idi de bugün hazırlayan Meclis mi meşru değil? Bu kanunu dün hazırlayan AK Parti meşru idi de bugün hazırlayan AK Parti mi meşru değil? Meşruiyet kaybı siyasette değildir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde değildir, AK Parti'de değildir. Dün oraya hangi anlamla geldiğini gizleyerek sinsi sinsi yerleşen, HSYK'da şu anda baskı oluşturan insanlara aittir o. Meşruiyet kaybı onlara aittir. Bir savcıyı adeta televizyonların gözbebeği, reyting bebeği haline getirmek son derece yanlış bir şeydir. Hukuk hepimize lazım ama milli irade de hepimize lazım." dedi. CİHAN

Yorumlar