AK Parti, Erdoğan'a bağlılığını ilan etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, partili cumhurbaşkanlığı sistemini bugünkü toplantıda resmen ilan etti. Çelik, Erdoğan'ın liderleri olduğunu resmen açıkladı

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, Erdoğan'a bağlılığını ilan etti
Başkanlık ve partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili tartışmalar konusunda bugün yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti yönetimi ilk kez resmi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini ilan etti. Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı adaylığını açıklalayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni dönemin resmen başladığını yaptığı açıklamayla ilan etti. Çelik konuşmasında, "Geçen gün de bu tartışma Meclis'te devam etti. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır." dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, genel başkan adayı olarak seçilmiştir." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, yaptığı açıklamasına, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladı.

Diyarbakır'da yaşanan patlamada şehit edilen vatandaşlara da Allah'tan rahmet dileyen Çelik, şöyle konuştu: "Kuşkusuz AK Parti'nin ortaya koyduğu irade, Türkiye'de mahzun olunmaması gerektiğini ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu gösteren bir iradedir. AK Parti, bu bina, genel merkez, tarihin seyredildiği değil, Türkiye'nin siyasi tarihinin yazıldığı ve dünyanın siyasi tarihine katkıda bulunan bir merkezdir. Tarihi yazan bu kadro, kurucu genel başkanımız, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, Türkiye'nin yeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Vakit kaybettiren, boş yere uğraşmak zorunda kaldığımız bir tartışma devam ediyor. Geçen gün de bu tartışma Meclis'te devam etti. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır."

AK Parti'de yeni bir aşamada olunduğunu ve kongreye gidildiğini anlatan Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıkladığını hatırlatarak, kendisine şimdiye kadar ki Genel Başkan ve Başbakan olarak verdiği hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.

Çelik, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olmasından sonra partiye genel başkan seçilmesiyle ilgili prosedürde bir mekanizmanın oluştuğunu vurgulayarak, bu mekanizmanın AK Parti yeni genel başkan adayının "kim olacağıyla" ilgili istişarelerde de aynen uygulandığını bildirdi.

Ömer Çelik, şunları söyledi: "Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir Milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Genel Başkan adayı olarak seçilmiştir. Başarılarıyla bütün bakanlık ve siyaset hayatı boyunca AK Parti'nin kurucusu olarak bu kadroyla birlikte yola çıkan ilk değerli arkadaşlarımızdan birisidir kendisi. Başarılarıyla, hizmetleriyle 'hava yolunu halkın yolu yaptık' sloganıyla millete dokunan, milletle beraber yürüyen, milletle beraber siyaset yapan çok değerli bir siyaset adamı, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli makamlarından bir tanesi daha AK Parti Genel Başkanlığına adaylığı, bahsettiğim büyük istişarenin neticesinde büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Çok şerefli bir görev kendisini kutluyoruz. Birlik içinde, kardeşlik içerisinde ilk günkü olduğu gibi hiç yorulmadan, yorulmayı ayıp sayarak, yorulmayı utanç vesilesi sayarak Cenab-ı Allah'ın, bizim son nefesimizi millete hizmet makamında almasını dileyerek bütün arkadaşlarımız adına kendilerine hayırlı olsun diliyorum."

Yorumlar