AK Parti'den CHP'ye geçmiş olsun ziyareti

AK Parti'den bir heyet, bugün konvoyu saldırıya uğrayan CHP genel merkezini ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den CHP'ye geçmiş olsun ziyareti
AK Parti'den bir heyet, CHP genel merkezini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın başkanlık ettiği heyet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlığında bir heyet tarafından karşılandı. Ziyaretten sonra kameraların karşısına geçen heyetler, yapılan terör saldırısının ülkenin ve milletin birliğine kastettiğini belirterek kınama açıklamasında bulundu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti asla bu eylemlerden yılmayacak, bu çapulculara da pabuç bırakmayacaktır." dedi. Yazıcı, beraberindeki genel başkan yardımcıları Yasin Aktay ve Nükhet Hotar ile CHP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

"ASLA TESLİM OLMAYIZ"

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yazıcı, "Bugün Artvin Şavşat'ta, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını hedef alan alçakça katliam amaçlı eylemi şiddetle kınıyorum, lanetliyorum." dedi. 

Eylemin demokrasiye, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı yapıldığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Bu eylem, Türkiye'nin özellikle 15 Temmuz tarihinden bu yana milletiyle, siyaset kurumlarıyla, siyasi partileriyle, liderleriyle, demokrasiye, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne ne denli sahip çıktıklarının görülür olmasına karşı yapılmıştır. Türk milleti asla bu eylemlerden yılmayacak, bu çapulculara da pabuç bırakmayacaktır. Bizim millet olarak önemli vasıflarımız var, biz asla bu tür eylemlere esir olmayız. Bizim vasfımız cesarettir. Ama hep birlikte daha güçlüyüz. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha güçlüyüz. Bu gücümüzü yeri geldiğinde daha kararlı bir biçimde her zaman ortaya koymaya kararlıyız."

BİNGÖL: BİRLİĞİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl de bu anlamlı ziyaret için AK Parti heyetine teşekkür ettiklerini söyledi. Bingöl, "Bugün Sayın Genel Başkanımızı hedef alan bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Saldırı nedeniyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve heyettekilerde bir olumsuzluk söz konusu olmadığını bildiren Bingöl, ancak saldırıda bir askerin şehit olmasının ise kendilerini büyük bir acıya boğduğunu söyledi. Bingöl, şehide Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
Bingöl, "Sayın Genel Başkanımızın öteden beri darbelere ve nereden gelirse gelsin teröre karşı ortaya koyduğu tavır ve dik duruş böyle bir saldırının hedefi haline getirmiştir. Bu terör saldırısı bizi asla demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığımızdan geri adım attırmayacaktır." diye konuştu.

Yorumlar