AK Parti'de yeni başbakan için temayül yoklaması

AK Parti yönetimi yeni başbakan için milletvekillerinden aday ismi isteyecek

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de yeni başbakan için temayül yoklaması
AK Parti, başbakanlık koltuğuna da oturacak yeni genel başkanı için kapalı zarf yöntemiyle temayül yoklaması yapacak. Parti yönetimi, yarın il ve belediye başkanlarının, salı günü de bakan ve milletvekilleri ile MKYK üyelerinin tercihlerini alacak.

Aynı yöntem, 22 Mayıs’taki olağanüstü kongrede görevini devredecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığa geliş sürecinde de uygulanmıştı. Kapalı zarf yöntemiyle yapılan temayül yoklamasının sonuçlarına ilişkin ayrıntılar verilmemiş, sadece Davutoğlu’nun önde çıktığı bilgisi paylaşılmıştı. Yarın ve salı günü yapılacak temayül yoklamalarında da aynı yöntemin uygulanması bekleniyor.

İSMİ ŞAHİN AÇIKLAYACAK

Davutoğlu’ndan görevi devralacak yeni genel başkanın kamuoyuna ise en geç cuma günü açıklanması bekleniyor. Bu açıklamayı Başbakan Davutoğlu yerine partinin iki numaralı ismi, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yapması bekleniyor. Şahin, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını da açıklayan isimdi.

VEDA TURLARI SÜRECEK

Davutoğlu’nun veda ziyaretlerini, Erdoğan’a yapacağı ziyaret ile sonlandırması bekleniyor. Davutoğlu’nun bu hafta, kendisini takip eden basın mensuplarıyla da bir yemekte buluşarak veda etmesinin planlandığı belirtiliyor. Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta AK Parti Kongresi’nde 3 ve 5 Mayıs’ta çizdiği çerçevede kısa bir konuşma yapması planlanıyor. Kongrenin davetiyeleri de dağıtılmaya başlandı. Olağanüstü kongrede davet edilecek büyükelçi ve misyon şeflerinin arasında Rusya, İsrail, Suriye ve Mısır bulunmuyordu. Bangladeş de Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami’nin idamının ardından listeden çıkarıldı.

Kaynak: Hürriyet

Yorumlar