AK Parti bayramlaşmasında seçim konuşuldu

AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan bayram ziyaretlerindeki siyasi konuşmalarda dış politikaya ilişkin gelişmeler, İsrail’in Gazze’ye müdahalesi, Irak’taki gelişmeler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ön plana çıktı. HDP temsilcisi Mardin...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti bayramlaşmasında seçim konuşuldu

AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan bayram ziyaretlerindeki siyasi konuşmalarda dış politikaya ilişkin gelişmeler, İsrail’in Gazze’ye müdahalesi, Irak’taki gelişmeler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ön plana çıktı.

HDP temsilcisi Mardin Milletvekili Erol Dora ziyarette, Filistin, Rojava, Myanmar'da şiddetin var olduğunu hatırlatarak, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirtti. Dora, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de demokrasiye katkı sağlaması temennisinde bulundu. DSP Parti Meclis Üyesi Uğur Gürel, ziyarette cumhurbaşkanlığı kampanyası döneminde dinin siyasete alet edilmemesinin büyük kazanç olduğunu belirtti.

AK Parti’ye gelen muhalefet partisi temsilcilerini Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstanbul Milletvekili Mehmet Tunç, Dış Kolları Dış ilişkilerden Başkan Yardımcısı Meryem Göka ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk karşılandı. AK Parti’yi bayram ziyaretine HDP’yi temsilen Başkan Yardımcısı Orhan Çelebi, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, MYK Üyesi Arife Köse; Saadet Partisi’ni temsilen Genel Başkan yardımcıları Hasan Bitmez, Atik Ağdağ ve İbrahim Titiz, DSP’yi temsilen Parti Meclis Üyesi Uğur Gürel, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uğurtürk, Nursel Kızılırmak geldi.

HDP’Lİ EROL DORA: SEÇİMLERDE HALKIN İRADESİ SANDIĞI TERCİH ETMELİ

HDP’yi temsilen konuşan Erol Dora, Filistin, Rojava ve Myanmar'da şiddetin var olduğunu hatırlatarak, bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirtti.

Dora, "İnsana insan olarak bakabilmek ve kendimize şiar edineceğimiz şey, kim olursa olsun bir acı yaşadığı zaman empati duygusu geliştirerek onların acısını paylaşmaktır. Umarım bunlar son olur. Bir dahaki bayramlarda daha mutlu, daha kucaklayıcı, daha sevgi dolu Bayram kutlayabiliriz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Dora, "Bizim arzumuz seçimlerin demokratik şekilde gerçekleşmesi ve halkın gerçek anlamda iradesinin sandıklarda tecelli etmesidir. Bu seçimlerin ülkemizin demokrasisine hayırlı olmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Partili Salih Kapusuz, çocukların, kadınların öldürüldüğüne tanık olduklarını ifade ederek, "İnsanlık bir şey yapamamanın sorumluluğunu taşıyor. Şiddetin her türlüsü, savaşın elbette tasvip edilmediği gibi barışın, huzurun, güvenliğin insanlara daha layık olduğunu unutmamamız lazım." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da görüşlerini paylaşan Kapusuz, "Serbest, sivil, herkesin rahatlıkla aday olarak öne çıktığı seçimlere katıldığı ve aynı zamanda her türlü propagandadan yeterince istifade ettiği ve güzel bir seçimin ülkeye kazandırıldığı bir seçim yaşayacağız. Hem yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullandığı hem de vatandaşların direkt olarak kendi cumhurbaşkanını seçtiği seçim olacak." ifadelerini kullandı.

DSP’Lİ GÜREL: SEÇİMLERDE DİNİN ALET EDİLMEMESİ BÜYÜK KAZANÇ

DSP’yi temsilen gelen Parti Meclis Üyesi Uğur Gürel ziyarette yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı seçimleri konusuna değindi. Gürel, seçim kampanyası döneminde dinin siyasete alet edilmemesinin en büyük kazanç olduğuna değindi.

Kapusuz yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’de hep sancılı olduğunu hatırlatarak, bu seçimlerin böyle geçmediğine dikkat çekti. Kapusuz, "Bu gün, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi önemli. Sizin parti olarak Ekmeleddin Bey’i desteklediğinizi biliyorum. Ama bir husus var. Siyaset kurumu kendisine güvenmeli. Siyaset kurumu yaptığı işi küçümsüyorsa orda problem var. Siyaset kurumu kendi içinden adaylar çıkarmalı. DSP’nin çıkarma durumu yok." ifadelerini kullandı.

Siyaset dışı arayışları doğru bulmadığının altını çizen Kapusuz, "Ben inanıyorum DSP de buna inanmaktadır. Oy olarak vermeseniz de birçok sol partili vatandaşlarımızın Tayyip Bey’i tercih edeceğine inanıyoruz. Seçimin ilk turunda da Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak." diyerek tahminini paylaştı.

Gürel ise konuşmasında, Kapusuz’a şu karşılığı verdi: "Parti olarak hükümet de olduğumuz dönemde cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Meclis'te bulunan 5 partinin oyları ile Ahmet Necdet Sezer seçildi. Bizim geçmişte deneyimimiz var. Yabana atmayın. Ortak bir konsensüsle seçildi." CİHAN

Yorumlar