AK Parti, Batman belediye başkan adaylarını tanıttı

AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen il ve ilçe aday tanıtım töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, Batman belediye başkan adaylarını tanıttı

AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen il ve ilçe aday tanıtım töreni yapıldı.

AK Parti, Batman merkez ve ilçe belediye başkanlarının tanıtımı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte Batman'a gelen eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Batman Beyaz Şato Düğün Salonu'nda düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Bağış, bir zamanlar 70 sente muhtaç Türkiye'nin bölgeye yön veren bir ülke konumuna gelmesinden rahatsız olan çevreler olduğunu söyledi. Türkiye'nin elde ettiği başarılarından rahatsız olan güçlerin bulunduğunu ifade eden Bağış, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bağış, "Türkiye 70 sente muhtaç bir ülkeyken o milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş CHP'nin Genel Başkanı diye ortalıkta gezen çakma Gandi'nin döneminde SSK'lar batarken AK Parti geldi ülkeyi şaha kaldırdı." ifadelerini kullandı.

Bu seçimin yerel değil küresel bir seçim olduğunu ileri süren Bağış, konuşmasında şunları dile getirdi: "Şimdi çıkmış kendini bilmez birileri zan ediyorlar ki aramıza fitne sokabilecekler. Bir iki tane yalan yanlış iftira ile itibar suikast girişimi ile biraz önce Ziver kardeşimin çok net bir şekilde vurguladığı hain bir darbe girişimi ile bu ülkeyi ananas cumhuriyeti yapabileceklerini zannettiler. İşte onlara cevabı 30 Mart'ta hep birlikte vereceğiz. Zannettiler ki Muşlu Zafer'i, Siirtli Egemen'i, Mardinli Muammer'i, Batmanlı Mehmet'i biraz ürkütürsek biz bu çözüm sürecini durdururuz. Bu ülkede yeniden kardeşi kardeşe öldürtmeye teşvik ederiz, bu ülkenin belini kırar eskiden olduğu gibi yüz binlerce doları terörle mücadeleye harcatır, Türkiye'yi uluslararası güçlerin piyonu haline getiririz.
Bu seçimde biz sadece yerel seçim gerçekleştirmeyeceğiz. Biz sadece Batman ve ilçelerine belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu seçim her ne kadar yerel bir seçim olarak gözükse de aslında yerel değil hatta ulusal değil küresel bir seçimdir. Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde dikilip bu bölgede hakkın, adaletin yeniden tesis edilebilmesi için Suriye'deki katliama dur demek için Mısır'daki darbecilere dur diyebilmek için tercih yapacağımız bir seçimdir."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Kürtçe ve Arapça yaptığı selamlamanın ardından yaptığı kısa konuşmada, eskiden böyle büyük bir kalabalığa Kürtçe hitap eden birinin muhtemelen yargılanabileceğine vurgu yaparak, 1970'li yıllarda sadece Kürdüm dediği için yargılananların olduğunu söyledi. 30 Mart seçimlerinin önemine değinen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin demokratik standartlar, temel hak ve özgürlükler konusunda bu gün farklı bir noktadaysa bu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin sayesindedir. Hedef çözüm sürecidir. Türklerin, Kürtlerin kardeşliğinin tekrar bozulmasıdır. Bu nedenle 30 Mart çok önemlidir."

Konuşmadan sonra, AK Parti Batman Belediye başkan adayı M. Emin Şimşek ve ilçe belediye başkanları tanıtılarak, halka destek olmaları yönünde çağrılar yapıldı. CİHAN

Yorumlar