AK Parti başkan yardımcısına çirkin saldırı!

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, Strasbourg Havalimanı'nda Fransız polisinin çirkin muamelesine maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti başkan yardımcısına çirkin saldırı!

AB Strazburg Parlamentosunda Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle program düzenleyen UNISONS derneğinin programına katılmak için Brüksel’den Strazburg’a uçan AK Parti Brüksel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin Brussels Airlines’ın 17:15 uçuşu öncesi Strazburg havalimanında güvenlik görevlileri ve polis vasıtası ile çirkin muameleye maruz kaldı.

ÜZERİNİ ÇIKARMASI İSTENDİ!

Güvenlik kontrollerinden geçmek üzere kontrollerin bulunduğu bölüme giden Asiye Bilgin bütün eşyalarını güvenlik bandına koydu. Güvenlik görevlisi hanım vasıtası ile ince ceketini de çıkarması gerektiği kendisine söylendi. Asiye Bilgin altındakinin kolsuz olduğunu söylemesinin peşinden güvenlik görevlisi kadın, Asiye Hanımı kenara çekerek bekletmeye başladı.

KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ!

Gelen bey polis memuru yüksek sesle Asiye Bilgine üstünü çıkarması gerektiğini söyledi. Asiye Bilgin üstünü lakin kabinde çıkarabileceğini hepimizin ortasında Müslüman bir hanım şekilde çıkaramayacağını söyledi. Polis diretince bu ‘yaptığınız din özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı’ demesine karşın bir polis memuru daha gelerek burası Strazburg ve burada kabin yok, çıkaracaksınız diye bağırdı. Uçağı kaçıracağını bildirerek müsait bir yerde üstünü çıkarabileceğini söylemesine karşın bütün teklifler duyulmazdan gelindi. Tüm bu konuşmalar tıpkı uçakta uçacak bulunan parlamenterlerin gözünün önünde olmasına karşın kimse müdahale etmedi.

"HİÇ BU KADAR AŞAĞILANMAMIŞTIM"

‘31 yıldır Avrupa’da yaşıyorum, bir fazla fazla tür ayrımcılığa maruz kalmama karşın bu denli aşağılanmadım’ diyen Asiye Bilgin bir an evvela o ülkeden çıkmak için ceketi çıkarıp kontrolden geçtiğini söyledi. Strazburg havalimanına kabin yapılması noktasında vakayı yargıya taşıyacağını bildiren Bilgin, bütün Müslüman kadınlar, bilhassa başörtülü kadınlar bütün evrensel değerlere marjinal olarak, insanlık dışı işlem görebiliyor. Ve bu işlem Türkiye’ye sözde insanlık ve özgürlük dersi vermeye kalkanların gözü önünde oluyor. Avrupa’da korkunç bir değerler yozlaşması mevcut. Avrupalı Müslümanlar Avrupa’da ikinci derslik muamelesi görmekteler. ABD’de siyahîlerin uğradığı muameleyi Avrupa’da Müslümanlar yaşamakta.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar