AK Parti adaylarında eleme süreci başlıyor

AK Parti'de aday adaylarının milletvekili listelerine girebilmesi için ilk aşama 6 Mart Cuma günü başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti adaylarında eleme süreci başlıyor

7 Haziran seçimleri için geçen hafta sonunda aday adaylarıyla ilgili Örgüt temayül yoklamalarını tamamlayan AK Parti’de ikinci evre bu hafta sonundan itibaren başlıyor.  6 bin 223 aday adayının başvuruları 6 Mart Cuma gününden itibaren partide değerlendirilmeye alınıyor.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında oluşturulacak komisyonlarda aday adayları ile mülâkat yapılacak. Bir manada ilk eleme sürecinin gerçekleştirileceği  10’dan çok komisyonda, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de vazife alacak. 6 – 15 Mart içerisinde çalışacak bulunan komisyonlar daha sonra adaylarla ilgili raporlarını oluşturacak.

KARARI ÜST KOMİSYON VERECEK

AK Parti bu seçimlerde Örgüt yoklaması ve kamuoyu yoklamalarına ek şekilde illerde bununla beraber sandık da kuruyor. Sivil cemiyet temsilcileri ve halkın adaylar meselesi için görüşünü almak için kurulacak sandıklardan gelen sonuçlar, alt komisyon raporlarıyla müşterek Üst Komisyona sunulacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyon, 23 Mart-6 Nisan'da listelere son yolunu verecek. Her aday tespit sürecinde bulunduğu bunun şeklinde bu sefer de üst komisyon çalışmalarının sürdürüldüğü bölüme, komisyon üyesi olmayan kimsenin girmesine izin verilmeyecek.

Listeler 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 14 Nisan'da ise geçici listeler, Resmi Gazete'de ilan edilecek. 24 Nisan'da da kati listeler yayınlanmış olacak.

BEYANNAME VE KAMPANYA İÇİN DE ÇALIŞILIYOR

AKP’nin seçim beyannamesi ve kampanyası için de iki ayrı ekip sebebi ile meslek yürütülüyor. Her iki ekibin başında da Parti Sözcüsü, Tanıtım ve Medya’dan mesul Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay var.

Şubat ayı başında Afyon’da iki gündelik bir kampa giren ekipte AK Parti’nin seçim kampanyalarını yürüten ARTER Reklam Ajansı ile kamuoyu araştırmalarını oluşturan tetkik şirketi ANAR yetkilileri de yer aldı. Kampanyanın  çerçevesi o toplantıda belirlendi.  Seçim söylemi, slogan, billboard, televizyon ve gazete reklamları ile şarkılar için meslek başlatıldı.

AK Parti'de kampanya tanıtımın 15 Nisan’da yapılması bekleniyor.Daha öncekilerden değişik şekilde parti bu kere kampanya tanıtımını 7 alana yayacak. Her alanda  hem adayların, hem de beyannamenin tanıtılacağı toplantılar yapılacak.

 

Kaynak: Al Jazeera 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar