AK Parti aday adayları için en kritik gün

AK Parti, aday belirlemede ikinci adım olan mülakata bugün geçiyor. 12 ayrı komisyon, aday adaylarını mülakata alacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti aday adayları için en kritik gün

AK Parti'de aday adayları temayül yoklamalarının arkasından bugünden itibaren Seçim İşleri Başkanlığı'nın koordinasyonunda Genel Merkez'de tek tek mülakata alınacak.

Aday belirlemenin en mühim aşamalarından bir tanesi bulunan mülakat süreci için, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun A Takımı'ndaki adların başında bulunduğu 12 ayrı komisyon oluşturuldu. Her komisyonun başında M.Ali Şahin, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Beşir Atalay, Öznur Çalık, Nüket Hotar bunun şeklinde adlar yer alıyor.

En çok çok başvurunun bulunduğu ve azami mebus adayının yarışacağı İstanbul dalında mülakatları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin koordinasyonundaki ekip yapacak. Ankara'nın aday adaylarıyla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve üç organ görüşecek. Diğer vilayetler gruplar biçiminde MYK üyelerinin başkanlığındaki alt komisyonlara verildi. 

Mülakatlarda, aday adaylarının vizyonları, birikimleri, nitelikleri, geleceğe dair planları, Türkiye ve AK Parti'ye ait hedefleri, konuşmaları komisyonlar yönünden mercek altına alınacak. Ardından, temayül sonuçları, anketler, kanaat önderleri ve STK'ların görüşleriyle bir araya getirilen veriler ışığında hazırlanmakta bulunan raporlar, son aday tespiti için Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Komisyon'a aktarılacak.

Türkiye

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar