Ahmet Türk: Hırsızlar suçüstü yakalandı, şimdi kılıf aranıyor

Kürt siyasetinin deneyimli isimlerinden Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra bakanlarla ilgili hazırlanan fezlekelerin iade edilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Türk: Hırsızlar suçüstü yakalandı, şimdi kılıf aranıyor

Kürt siyasetinin deneyimli isimlerinden Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra bakanlarla ilgili hazırlanan fezlekelerin iade edilmesine tepki gösterdi. Türk, "Türkiye biliyor ki bunlar suçüstü yakalanmış, işte kılıf çekmeye çalışıyorlar." dedi. Türk, Mardin'den miletvekili seçilen ve 17 Aralık operasyonunda oğlu tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'e de göndermede bulundu. Türk, "Bir müddet önce sayın eski İçişleri Bakanı Mardin'e geldiğinde, 'Ben aklanmadan Mardin'e gelmem' diyor ama nasıl aklanacak? Suçüstü bir durumda yakalanan nasıl aklanır? Bunlar da manevralardır.” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk, yaptığı açıklamada, 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin Meclis'e gelmeden iade edilmesine tepki gösterdi. Seçim çalışmaları kapsamında Mardin'de seçmenlerini ziyaret eden Ahmet Türk, 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk dosyalarının üstünü kapatmaya çalışan hükümeti eleştirdi. Ortaya çıkan yolsuzluk dosyaları ardından bu olayda ismi geçen 4 bakan için hazırlanan fezlekelerin Meclis'e gelmeden iade edilmesine tepki gösteren Ahmet Türk, "Türkiye biliyor ki bunlar suçüstü yakalanmış, işte kılıf çekmeye çalışıyorlar. Bir müddet önce sayın eski İçişleri Bakanı Mardin'e geldiğinde, 'Ben aklanmadan Mardin'e gelmem' diyor ama nasıl aklanacak? Suçüstü bir durumda yakalanan nasıl aklanır? Bunlar da manevralardır.” değerlendirmesinde bulundu.

"KİMSE TEMİZ TOPLUMUN GELECEĞİ İÇİN HIRSIZLIĞIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYECEKTİR"

Bu toplumun hırsızlığın, rüşvetin, yolsuzluğun hesabını soracağını ifade eden Türk, şöyle konuştu: "Başından beri söylüyoruz, siz siyasi düşüncelerinden dolayı insanları yargılıyorsunuz. Fezlekeler düzenliyorsunuz. Ama rüşvet, zimmet, yüz kızartıcı suçlardan ise olayı örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Bugün Türkiye'nin düzlüğe çıkması, temiz bir toplumun oluşması için, her şeyden önce rüşvetin, yolsuzlukların, haksızlıkları, gerçekten ortadan kaldıracak bir yaklaşım biçim önemlidir. Tabii ki toplum hırsızlığın, rüşvetin yolsuzluğun hesabını soracaktır.”

Bu olayları parti olarak dikkatle izlediklerini kaydeden Türk, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu konuda partimizin tavrı açıktır. Demokratik bir Türkiye, ama şeffaf bir Türkiye, temiz bir Türkiye anlayışı. Umut ediyorum bu iddialar en kısa zamanda gün yüzüne çıkacaktır. Kimse temiz toplumun geleceği için hırsızlığın üstünü örtmeyecektir, örtmemelidir." CİHAN

Yorumlar