Ahmet Özal: HDP'den aday olabilirim

Ahmet Özal, 7 Haziran'da HDP'nin milletvekili adayı olabileceği sinyalini verdi: "HDP'den teklif gelirse değerlendireceğim"

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Özal: HDP'den aday olabilirim

Ahmet Özal 2015 umumi seçiminde HDP'den adaylık sinyali verdi. Yeni kurduğu Ana Parti'yi seçimlere sokamayan Ahmet Özal'ın HDP'den aday olabileceği ileri sürülmüştü.

"HDP'DEKİ VEKİLLERİ YILLARDIR TANIRIM"

Özal, iddiaları KRT TV'de Çağlar Cilara'nın programında yanıtladı. Özal, HDP'nin son dönemlerindeki çalışmalarını da takdir etti ve şöyle konuştu:

"Sadece HDP ile değil, farklı partilerle görüşmelerimiz oldu. HDP'den henüz Öneri gelmiş değil. HDP Türkiye'nin yüzde 10 oy alma potansiyeli bulunan bir partisi. Son zamanlarda, bilhassa Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ortaya koyduğu Türkiye partisi olma yolundaki çabalarını takdir ediyorum. HDP'deki milletvekillerini yıllardır tanırım. Ben her parti ile görüşür, hepimizin fikrini alırım. HDP'den Öneri gelirse değerlendireceğim, zira önümüzdeki çağ önemlidir."

"TEKLİF GELİRSE OLUMLU KARŞILAYABİLİRİM"

HDP'den ati teklifi müspet mu değerlendireceksiniz diye soran Cilara Özal'dan "olumlu olabilir, şartlara bağlı" yanıtını aldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar