Ağbaba: Erdoğan tam bir Hitler hayranıdır, Hitler'in en sadık mürididir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'yi Hitler'in izinden gitmekle itham eden Erdoğan'ın, kendisinin tam bir Hitler hayranı olduğunu belirterek, Erdoğan'ın Hitler'in en sadık müridi olduğunu söyledi. Başbakan'ın, "CHP, Hitler'in izinden...

Google Haberlere Abone ol
Ağbaba: Erdoğan tam bir Hitler hayranıdır, Hitler'in en sadık mürididir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'yi Hitler'in izinden gitmekle itham eden Erdoğan'ın, kendisinin tam bir Hitler hayranı olduğunu belirterek, Erdoğan'ın Hitler'in en sadık müridi olduğunu söyledi.

Başbakan'ın, "CHP, Hitler'in izinden giden İsrail'e sahip çıkıyor." sözlerine tepki gösteren Ağbaba, Erdoğan'ın, CHP olarak Gazze’ye gitme kararlılığını görünce korktuğunu, ne yapacağını şaşırdığını ve afalladığını kaydetti. CHP’yi ikiyüzlü olmakla itham eden Erdoğan’ın, asıl kendisinin ikiyüzlü olduğunu vurgulayan Ağbaba, Gazze’ye gitme konusunda da İsrail’i eleştirme konusunda şov yapmaktan öteye geçemediğini söyledi.

"Bugüne kadar ne Gazze’ye gidebilmiş ne de One Minute şovundan farklı somut bir adım atabilmiştir." diyen Ağbaba, her konuda olduğu gibi kamuoyunun gündemini değiştirmek için saçma sapan iddialara sarıldığını ifade etti. Sapla samanı birbirine karıştırdığının artık herkesin malumu olduğunu belirten Ağbaba, Erdoğan'ın her köşeye sıkıştığında Hitler’e sarıldığını ifade etti.

"ERDOĞAN'IN KENDİSİ TAM BİR HİTLER HAYRANIDIR"

Başbakan'ın, yapacak hiçbir açıklaması kalmadığında Hitler’i yardıma çağırdığını dile getiren Ağbaba, şöyle devam etti: "CHP’yi, Hitler’in izinden gitmekle itham eden Erdoğan’ın kendisi tam bir Hitler hayranıdır. Erdoğan, Hitler’in en sadık mürididir. 12 yıldır ülkenin başına musallat olan, Hitler özentisi Erdoğan, başkanlık hayalleri, servet düşkünlüğü ve iktidar hırsı ile adeta Mussolini ve Hitler ile yarışmaktadır. Gezi eylemlerinde onlarca ölüme, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan emri veren Erdoğan’dır. Roboski’de kendi yurttaşlarının üzerine bombalar yağdıran Erdoğan’dır. Eli kanlı IŞİD’e terör örgütü diyemeyen Erdoğan’dır. IŞİD rahat rahat katliam yapsın diye içi silah dolu TIR'ları Suriye’ye gönderen Erdoğan’dır. Sudan’ın diktatörü, soykırımcı El Beşir’e kucak açan Erdoğan’dır. Kürecik Füze Kalkanı’nı İsrail’e hediye eden Erdoğan’dır. Türkiye dostu Kaddafi’nin sokak ortasında linç edilmesine ön ayak olan Erdoğan’dır. Madımak katillerini belediye başkanı, milletvekili yapan, Ebu Suud’a sahip çıkan, cemevine cümbüş diyen Erdoğan’dır. Polisin içine kendi 'Kara Gömleklilerini' yerleştiren, Mussolini hayranı Erdoğan’dır. MİT’i kendi Gestaposu haline getiren, Hitler hayranı Erdoğan’dır. Tüm bunlarla birlikte Davud’un Boynuzunu göğsüne takan yine Erdoğan’dır. Ve bugün İsrail’e sahip çıkan, Filistinli kardeşlerimizin tepesine bombalar yağmasına sebep olan asıl Erdoğan’ın kendisidir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendi sicilini gizlemeye çalışan Erdoğan, 'cambaza bak cambaza' diyerek güneşi balçıkla sıvamaya kalkmaktadır. Hâlbuki her şey ayan beyan ortadır; Erdoğan, icraatlarıyla Hitler’in ayak izlerini takip eden, onun ve Mussolini’nin yirmi birinci yüzyıldaki en büyük mirasçısıdır."

"TAYYİP ERDOĞAN YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Ortadoğu kanlı mezhep çatışmalarına sahne olurken, Tayyip Erdoğan'ın her geçen gün mezhepçi söylemlerini artırarak yangına körükle gittiğini söyledi. Siyasetçileri, mezhepleri üzerinden hedef gösteren Tayyip Erdoğan'ın, suç işlemekte ve kanlı mezhep çatışmasına benzin taşımakta olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Her seçim öncesinde siyasi rakiplerini inançları, etnik veya dini kimlikleri üzerinden hedef göstermeyi politikasının malzemesi haline getirmeye alışmış olan Tayyip Erdoğan’ın tutumu utanç vericidir, yüz kızartıcıdır, nefret suçudur. Erdoğan’ın mezhepçi söylemi, Irak ve Suriye’de sivilleri inançlarından dolayı vahşice katleden örgütlerinkiyle paraleldir. Tayyip Erdoğan ırkçı, mezhepçi, etnik kökenci söylemiyle Türkiye’nin en bölücü siyasetçisi haline gelmiştir. Kendi siyasi kariyeri uğruna hassas dengeleri altüst eden, toplumu inanç ve etnik aidiyetler üzerinden bölen bir kişiye, 10 Ağustos’ta tüm kesimlerin artık dur demesi gerekmektedir. Aksi halde Erdoğan, bu söylemiyle Türkiye’yi her geçen gün daha fazla felakete sürükleyecektir!" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar