Adana'da Aytaç Durak, MHP adayı Sözlü lehine adaylıktan çekildi

Son anda bağımsız olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan Aytaç Durak, adaylıktan çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana'da Aytaç Durak, MHP adayı Sözlü lehine adaylıktan çekildi

Son anda bağımsız olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan Aytaç Durak, adaylıktan çekildi. Hakkındaki soruşturmalar gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’nca dört yıl önce görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü'yü destekleyeceğini açıkladı. Ofisinde Sözlü ile basın mensuplarının karşısına çıkan Durak, AKP’nin 2009'daki yerel seçim kaybını halen hazmedemediğini söyledi. Hiçbir hukuki neden yokken halkın 5. kez seçtiği 2 milyonluk şehrin belediye başkanının görevden alındığını belirten Durak, “Adana'da hukuk ayaklar altında. Demokrasi çiğnendi. Milli irade yok sayıldı. Ben bugün için düşünerek bir nihai karar vermiş durumdayım. ‘Karıştıran’ duruma düşmek istemiyorum. Ben aday olduğumda başlıklar o şekilde atılmıştı. ‘Adana’da dengeler değişti’ diye. Dengeleri karıştırmak istemiyorum. Tam tersine bütünleştirmek istiyorum.” dedi.

Bu bütünlüğün ardından seçim sonuçlarını kesinkes etkileyecek bir hareketin içinde olmak istediğini dile getiren Aytaç Durak, güçlü bir aday olan Hüseyin Sözlü’nün karşısında değil yanında olacağını vurguladı. Durak, şöyle devam etti: “Adanalıların isteği de zaten bu doğrultudaydı. Her seçim öncesi adaylığımla ilgili anket yaptırmışım. Bu defada da halkın isteği doğrultusunda adaylıktan çekilerek, seçim sonucunu almakta en etkili durumda olan Sözlü’ye destek vermek suretiyle, Adana’da kesin seçimi alacağımızı ümit ediyorum. Seçim, şahsıma dolayısı ile Adana’ya yapılan haksız uygulamanın bitmesi olacaktır.”

SÖZLÜ: ASIL OLAN ÜZÜM YEMEKTİR
MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ise Durak’ın 5 kez Adana halkı tarafından belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. 2009’da MHP’nin belediye başkan adayı olarak seçimi kazandığını; fakat bir hak gaspı ve halkın iradesini yok sayan bir anlayışla görevden el çektirildiğini ifade eden Sözlü, Durak’a; aynı zamanda MHP’ye de bir haksızlık yapıldığını anlattı. Sözlü, şunları söyledi: “MHP’nin elindeki tek Büyükşehir Belediyesi, Aytaç Durak’a el çektirilerek, etkisizleştirilmiş ve elinden alınmıştır. Başkanım elbette hakkını aramak, bunun mesajını halka yeniden duyurmak noktasında bağımsız adaylık denemesini kendince haklı bulmuştur. Biz bunu saygıyla karşılarız. Nihayetinde demokraside kişinin iradesi çok önemlidir. Halende halkın seçtiği belediye başkanıdır. Ama asıl olan üzüm yemektir. Bu haksızlığa karşı bir tavır koyarken, dün gasp edilen hakkı yeniden yerine koymak noktasında kendileri büyük bir fedakarlık göstermiştir. Adaylıktan çekilerek, şahsıma destek vermesi, gücümüze güç katacaktır. Milli iradenin yerini bulmasına katkı koyacaktır. Kendisine teşekkür ediyorum. Dün ‘adayım’ dediğinde Adana’da bir heyecan dalgası oluştu. Bugün ‘çekiliyorum, Hüseyin Sözlü’yü destekliyorum’ dediğinde de yeni bir heyecan dalgası oluşturacaktır. Durak, zaten hep sürprizlerin adamı olmuştur.”

Basın mensuplarının sorularını almayan Durak ve Sözlü daha sonra el sıkıştı.
CİHAN

Yorumlar