Adana Milletvekili Yılmaz: İnternet Yasası ile sosyal medyanın sesini kısıyorlar

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, iktidarın sosyal medya ve muhalefetin sesini kısmak amacıyla ‘İnternet Yasası’nı çıkardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Milletvekili Yılmaz: İnternet Yasası ile sosyal medyanın sesini kısıyorlar

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, iktidarın sosyal medya ve muhalefetin sesini kısmak amacıyla ‘İnternet Yasası’nı çıkardığını söyledi. Yılmaz, “Bunun yanı sıra MİT Yasası ile diledikleri kişileri sorgusuz sualsiz yargılayacakları bir sistem kurmayı düşlüyor, HSYK Yasası’nda yapmayı planladıkları değişiklik ile de tüm hakim ve savcıları kendilerine yakın kişilerden atamanın hesaplarını yapıyorlar. Böylece kendi varlıklarını sürekli kılmak istiyorlar. Şu anda iktidardan hiçbir şekilde gitmeyeceklerini kodlamaya çalışan bir anlayış var. Denetim mekanizması çökertildi, muhalefeti yok etmeye çalışıyorlar. Bu şartlar altında Türkiye’yi sıkıntılı bir süreç bekliyor. Ülkenin, rejimin geleceğinden kuşkuluyuz. Siz baskı ve medya gücünü arkanıza alarak muhalefeti belki susturabilirsiniz ama sokakları susturamazsınız.” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kuruluna başarı dileğinde bulunan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “Aytaç Durak’ın bağımsız adaylığı ve MHP adaylarını nasıl etkileyeceği” yolundaki bir soru üzerine, “Sayın Aytaç Durak’ın aday olmadan, bize destek vermesini, ağabeylik yapmasını beklerdik. Sayın Durak, Türkiye’deki hukuksuzluğun kurbanı olmuştur. Aytaç Durak büyüğümüzdür, ağabeyimizdir, kendisine başarılar diliyoruz ama bizden oy alamayacaktır. Adana’daki yerel seçimlerde MHP olarak çok iddialıyız. Var gücümüzle çalışıyoruz. 16-0 yaparsak kimse sürpriz saymasın. Bu bizim için beklenen bir sonuçtur.” diye konuştu.

Gerek bürokratlığı, gerek vekilliği döneminde özellikle yerel medyaya ve gazetecilere önem verdiğini, onlarla sürekli iç içe olduğunu da vurgulayan Yılmaz, bu dönem Adana ve ülke genelinde daha fazla sayıda basın mensubunun belediye meclis üyesi listelerinde yer almasını temenni ettiğini ancak bunun yeterince gerçekleşmediğini söyledi. Yılmaz, gelecek genel seçimlerde daha çok sayıda gazetecinin siyasi partilerden milletvekili adayı olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, ziyaretinden dolayı Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’a teşekkür etti ve yerel seçimlerden, Adana’ya en iyi hizmeti verebilecek adayların işbaşına gelmelerini arzu ettiklerini ifade etti. Esendemir, “Sayın Yılmaz geçmişte olduğu gibi milletvekilliği döneminde de medyaya ve gazetecilere daima değer veren bir anlayış sergilemiştir. Bundan dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar