Adalet eski Bakanı Ergin: Sandıkta üzerimize düşen muavinlik görevini yapamadık

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, "Hatay'da 15 ilçenin 12’sinde biz CHP’yi yendik.

Google Haberlere Abone ol
Adalet eski Bakanı Ergin: Sandıkta üzerimize düşen muavinlik görevini yapamadık

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin, "Hatay'da 15 ilçenin 12’sinde biz CHP’yi yendik. Üç ilçede CHP belediye aldı. Almış olduğu belediyeleri ise helal olmayan oylarla aldı. Bizde o sandıklarda üzerimize düşen muavinlik görevini yapamadık.” şeklinde konuştu.

İskenderun Belediye Başkanlığı'nı kazanan Seyfi Dingil, Yusuf Civelek'den görevi devraldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Belediye Meclis üyeleri ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldıktan sonra belediyeye geldi. Alkışlarla İskenderun Belediyesi'ne gelen Başkan Seyfi Dingil, görevi eski Başkan Yusuf Civelek’den devraldı. İskenderun Belediye binası önünde halka hitaben bir veda konuşması yapan Yusuf Civelek, halka hizmeti Hakk'a hizmet anlayışı ile çalıştığını ve geçtiğimiz döneme oranla oylarını arttırdığını belirterek, Başkan Seyfi Dingil’e yeni görevinde başarılar diledi.

İskenderun belediyesinde düzenlenen devir teslim törenini ardından Adalet eski Bakanı ve Hatay adayı Sadullah Ergin’de İskenderun Belediyesi'ni ziyaret etti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından belediye önünde çiçeklerle karşılanan Sadullah Ergin, kalabalık partililerle Belediye Meclisi'ne geçti. İskenderun Belediye Meclis salonunda partililer ve İskenderun halkı ile buluşan Başkan Seyfi Dingil ve Adalet eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin burada halkı selamladı. İskenderun belediye Meclis salonunda ilk konuşmasını yapan Başkan Seyfi Dingil, İskenderun’da herkese her kesime eşit mesafede olacağını belirterek, "İktidar ile belediyeyi buluşturduk. İnşallah İskenderun’a hizmetlerin en iyisini getireceğiz” dedi.

Ardından söz alan Adalet eski Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Sadullah Ergin ise “Biz 11 belediye aldık. 15 ilçenin 12’sinde biz CHP’yi yendik. Üç ilçede CHP belediye aldı. Almış olduğu belediyeleri ise helal olmayan oylarla aldı. Bizde o sandıklarda üzerimize düşen muavinlik görevini yapamadık. Ama süreç işliyor. Ama şimdi daha iri, daha sıkı, çalışmamız lazım. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. 2009’a göre AK Parti yerel seçimlerde en yüksek oyu bu seçimlerde aldı. Büyükşehirlerde CHP 319 oyla önde görünüyor. Ama AK Parti'nin almış olduğu oylar içerisinde bir tane ölü oyu yok, yurt dışından gelen oy yok. Akşam saat 16.30’dan 17.00 arası seçimlere oy kullanmaya gelmeyenlerin yerine kullanılmış haram oylarımız yok bizim. Hepsi helal oy” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar