Adalet Bakanı Bozdağ ilk HYSK toplantısına katıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ilk kez başkanlığını yaptığı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısının ilk bölümü sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Adalet Bakanı Bozdağ ilk HYSK toplantısına katıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ilk kez başkanlığını yaptığı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısının ilk bölümü sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bozdağ, kurul gündeminde olan konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Saat 09.00’da başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Verilen aranın ardından Bozdağ kurul üyeleri ile HSYK binasında öğle yemeği yedi. Yemekten sonra HSYK’dan ayrılan Bozdağ, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HSYK’nın kanun gereği her yıl ocak ayında ilk toplantısını yaptığını ve hangi günler toplanacağına karar verdiğini belirten Bozdağ, “Gündeminde olan diğer konuları görüşür. Bugün ilk defa ben de kurula kurul üyesi ve başkanı sıfatı ile katıldım. Hem kurul üyesi arkadaşlarla daha yakından görüşme, tanışma imkânı bulduk hem de kurul gündeminde olan konular değerlendirildi. Benim katıldığım kısım sona erdi. Bundan sonraki kurul gündemi kurul üyesi arkadaşlar tarafından icra edilecektir. Kurul kararları zaten siteden yayımlanıyor.” dedi.

Bozdağ’ın HSYK’dan ayrılması üzerine genel kurul toplantıya kaldığı yerden devam etti. CİHAN

Yorumlar