Abdullah Gül devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Eski Başkanı Arınç arasında yaşanan polemikte önceki Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi. Gül, dün akşam Erdoğan ile görüştü. Bu akşam da Arınç, Çelik ve Ergin ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül devrede

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başlayan polemikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül`ü Beştepe Devlet Konukevi’nde ağırladı. Akşam yemeği vesilesiyle gerçekleşen buluşmanın yaklaşık 3 saat sürdüğü kaydedildi.

ARINÇ'IN EVİNDE BULUŞTULAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AK Parti'nin bazı kurucu isimleri Ankara’da bir araya geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Ankara'da buluştu.

Gül, Ankara Beştepe’de bir sitede oturan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı evinde ziyaret ediyor. Gül, Arınç'ın evine eski AK Partili bakanlardan Hüseyin Çelik ile beraber geldi.

Görüşmeye ilk olarak Nihat Ergün geldi.

Arınç’ın yaşadığı siteye Abdullah Gül’den önce korumaları geldi. Korumalar sitenin garajında güvenlik kontrolü yaptı. Daha sonra Gül garajdan giriş yaptı.

Gül ve Arınç'ın ardından ise eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin siteye giriş yaptı.

İSİMLERİN ORTAK ÖZELLİĞİ

Gül'ün bu akşam bir araya gelen isimler, Arınç-Erdoğan polemiği sırasında Arınç'ı destekleyen açıklamalar ve mesajlar yayınlamıştı.

Son olarak Hüseyin Çelik, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a verdiği bir söyleşisinde 'tek adamlılık'tan şikayet eden ifadeler kullanmıştı.

 

 

Yorumlar