Abdullah Gül: Aktif siyasete dönmeyeceğim

11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazı sonrası gazetecilere izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül: Aktif siyasete dönmeyeceğim

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Gül, siyasete dönüp dönmeyeceğiyle ilgili şekilde net konuştu 'Şu anda aktif siyasetin bünyesinde olmayacağım'

İşte Gül'ün izahatlarından satır başları:     

SORU: Sizin siyasete dönmeniz meselesi için izahatlar yapıldı. Siz ne diyeceksiniz?

"TAMAMEN BİLGİM DIŞINDA"

ABDULLAH GÜL: Bu konu için bir düşüncelerimi sizinle paylaşayım. evvel benimle ilgili söylenenler yazılanlar yüzde yüz bilgim dışımda. Arkadaşlarla oturup konuşmuşluğumuz bu konularla ilgili söz konusu değil. Ayrıca cumhurbaşkanlığı sürem bitip ayrılırken o günde bu tip problemler sorulmuştu, aktif siyasetle ilgili. O günkü söylediklerim, bugün de benim için geçerlidir. Şu anda böyle bir düşüncem yok. Sorulduğunda da herzaman söyledim. Şüphesiz ki ben AK Parti'nin kurucusuyum. Bundan sonra da tüm birikimimi devletim milletim halkım için şüphesiz vermeye devam edeceğim. Yoksa yalnızca bunları kendime saklayacak halim yoktur.

"AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLMAYACAĞIM"

Bunun için yalnızca siyasetin bünyesinde olmak da gerekmiyor. Arkadaşlar sorumlulukları aldılar devam ediyorlar, onların muvaffakiyetli olmalarını istiyorum. Ben de noktayı geldiğimde, üstüme düşenleri fikirlerimi paylaşarak destekçi olmaya çalışırım. Tekrar ifade etmek istediğim şey bu tip sorulara daha öncelikle nasıl yanıt verdiysem bugün de cevabım o şekilde. Şu anda aktif siyasetin bünyesinde olmayacağım.

  

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar