ABD Büyükelçisi Ricciardone, Mehmet Ali Şahin'le görüştü

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçisi Ricciardone, Mehmet Ali Şahin'le görüştü

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile görüştü. Görüşme AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

Görüşmenin ardından parti binası önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Elçisi, hem Mehmet Ali Şahin hem de Yasin Aktay ile görüştüğünü kaydetti. Bölgesel konuları ele aldıklarını belirten Ricciardone, Fethullah Gülen konusunu görüşüp görüşmediklerine yönelik soru üzerine, "Sadece ilişkilerimizi konuştuk. İki taraf olarak Türk-Amerikan ilişkilerini, Türk ve Amerikan çıkarlarına saygılı olarak sizin siyasetinizden ötede yüksek seviyede tutma konusunda anlaştık. Bütün sorunlarda ve bütün fırsatlarda işbirliğimizi nasıl artırabiliriz onu görüştük.” dedi.

Ermeni tasarısını görüşüp görüşmediği sorulan Ricciardone, "Elbette konuştuk. Hem kongremiz hem de parlamentonuz hakkında konuştuk. İyi bir görüşme yaptık." şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i kutlayıp kutlamadığı sorulan Ricciardone, gülerek, "Bütün belediye başkanlarını tebrik ettim. Gökçek’e saygı duymaktan başka birşeyim yok. Partiyi ve ülke genelindeki başarıyı kutladım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar