7 kilometrelik Samanlı Tüneli'nde ışık göründü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte İznik - Orhangazi Samanlı Tüneli'nde ışık görme törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
7 kilometrelik Samanlı Tüneli'nde ışık göründü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte İznik - Orhangazi Samanlı Tüneli'nde ışık görme törenine katıldı. Bakan Elvan ile birlikte tüneli gezen Arınç, yetkililerden tünel hakkında bilgi aldı.

Arınç, şunları dile getirdi: "Çok mutluyuz, gerçekten bir rüyanın, hayalin gerçekleştiğini görüyoruz. Biraz önce tünelden geçerken ışığı gördük, Yalova tarafına geçtik. Şimdi tünelin içindeyiz. Allah hayırlı etsin. Belki son yüzyılın en büyük projelerinden biri olan, TL ile 14-15 milyar katrilyona çıkabilecek, Türkiye'nin en güçlü müteahhitlerinin bir araya gelerek konsorsiyum oluşturduğu ve gece gündüz çalışarak ortay koydukları eseri hep birlikte alkışlıyoruz."

"TÜRKİYE'DE GÜNDE 200 METRE TÜNEL AÇIYORUZ"

3 bin 500 metre uzunluğundaki bu tünellerin 2 yıl içinde yapıldığını hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: "Oysa unutmayın bundan daha kısa olan Bolu Dağı Tüneli tam 12 yıl sonra yapıldı. Yine buna benzer daha kısa tünellerin yapımı geçmişte 7 yılı buluyordu. Şimdi 2 yılda gerçekleşti, bu ne muazzam bir başarıdır. Ellerindeki en son teknolojik imkanları kullanarak çalışıyorlar ve bu ortaya çıkıyor. İstanbul'dan Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, takriben 500 kilometreyi 3,5 saatte alabileceğiz. Bu her halde bir hükümet ne kadar başarılı onu gösterir. Çok şükür günde ülkemizde 200 metre tünel açıyoruz. Yani otoyollar üzerinde, mesela 15 - 20 tünel bu yol üzerinde, viyadükler var, bütün şehirlerimiz bundan istifade edecek. Karanın bittiği yerde dünyanın 4 büyük asma köprüsü, 4 kilometrelik köprü yapılacak. Sayın Başbakanımız'ın 15 Mart'ta teşrifleri ile törenlerini yapacağız."

ELVAN: 2017'DE İZMİR BAĞLANTISI BİTECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, tünelin gidiş gelişle birlikte toplam 7 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, şunları ifade etti: "Çok kısa bir sürede bu tünel tamamlandı. Bizim hedefimiz 2015 yılı sonu itibariyle İstanbul'u Bursa'ya otoyola bağlamak. Araçlarımız İstanbul'dan Yalova'ya, Yalova'dan Bursa'ya otoyola otomobilleri ile ulaşacaklar. Süratle diğer projeleri de tamamlamaya devam edeceğiz. Muhtemelen 2017 yılında da İzmir'le bağlantı sağlanmış olacak. Bu projeler istikrar sayesinde oluyor. Bu hükümete güven sayesinde oluyor. İstikrar olmasa, devletin cebinden bir kuruş çıkmadan bu projeler gerçekleşmez. Yap işlet devret modeli ile bunları yapıyoruz. Demek ki ülkemize güven var, biz de bu yatırımları gerçekleştiriyoruz. Otoyollarla yetinmiyoruz, demir yollarında, hava yollarında çığır açan yatırımlar yapıyoruz. Hızlı tren hattında da çalışmalarımız çok yoğun devam ediyor." CİHAN

Yorumlar