4 eski bakan için 'Meclis Soruşturma Komisyonu' kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde, 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu...

Google Haberlere Abone ol
4 eski bakan için 'Meclis Soruşturma Komisyonu' kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde, 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nun 84. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi, Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşülüyor. AK Parti'nin verdiği önerge kapsamında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 bakandan 3'ü savunmasını yaptı. Erdoğan Bayraktar ise susma hakkını kullandı.

Eski bakanların savunmalarının ardından, Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili oylama işlemi yapıldı. Gizli yapılan oylama sonuçlarına göre, 469 milletvekilinden 453'ü kabul, 9'u red, 6'sı çekimser, 1'i ise boş oy kullandı. Bu sonuçlara göre, 4 bakan hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına karar verildi. CİHAN

Yorumlar