33. Abant Platformu 'Türkiye'nin Yönü'nü konuşacak

Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu, 'Türkiye'nin Yönü' konusuyla yarın toplanıyor. Aydın, yazar, gazeteciler ile farklı branşlardan akademisyenler toplantıda görüş ve önerilerini ortaya...

Google Haberlere Abone ol
33. Abant Platformu 'Türkiye'nin Yönü'nü konuşacak

Kurulduğu 1998 yılından beri Türkiye'nin önemli meselelerini tartışan Abant Platformu, 'Türkiye'nin Yönü' konusuyla yarın toplanıyor. Aydın, yazar, gazeteciler ile farklı branşlardan akademisyenler toplantıda görüş ve önerilerini ortaya koyacak.

Toplantı, 20 -22 Haziran 2014 tarihlerinde Akçakoca'da gerçekleştirilecek. 33. Abant Platformu toplantısında, 'Türkiye'nin Yönü' konusu tartışılacak. Katılımcılar, 5 ayrı oturumda 'Türkiye'nin Küresel Sistemdeki Yeri', 'Sistem Tartışmaları ve Kuvvetler Ayrılığı', 'Demokrasi, İktisadi Kalkınma ve Çevre Sorunları', 'Sivil Toplum ve Siyasal Katılım', 'Demokratik Temsil Sorunları: Çoğunlukçuluk ve Çoğulculuk' konularında serbest müzakere yapacak.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in açılış konuşmasıyla başlayacak programda, 'Türkiye'nin Küresel Sistemdeki Yeri' konulu 1. oturumda Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Avrupa Parlamentosu eski Üyesi Joost Lagendijk konuşacak. Moderatör ise Prof. Dr. Seyfettin Gürsel. 'Sivil Toplum ve Siyasal Katılım' konulu oturumda ise Cafer Solgun, Doç. Dr. Bican Şahin değerlendirmelerde bulunacak. 'Demokratik ve Çevreye Duyarlı Kalkınma' Prof. Dr. Eser Karakaş, Doç. Dr. Ahmet Atıl Aşıcı, Ali Yurttagül konuşmacı olacak.

Diğer bazı konuşmacılar ise şöyle: Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Levent Köker, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. Tanel Demirel, Doç. Dr. İhsan Yılmaz, Prof. Dr. Ferhat Kentel. Üç gün sürecek toplantının ardından görüşülen konular üzerinden sonuç bildirgesi açıklanması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar