3 katlı tüp geçite CHP'den ret

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3 katlı tüp geçit bugün İBB Meclis'inde görüşülecek.

Google Haberlere Abone ol
3 katlı tüp geçite CHP'den ret

Başbakan Ahmet Davutoğlu vasıtası ile geçtiğimiz günlerde açıklanan ve İstanbul Boğaz’ın altından geçecek bulunan 3 katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi bugün İBB Meclis’inde görüşülüp, 1/5000 ölçekli Nazım bayındırlık Planlarına işlenecek. Pazartesi günü İBB Meclis’inde komisyona havale edilen plan bugün, bayındırlık ve Bayındırlık ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nun birlikte raporu şekilde Meclis gündeminde tyükselişılacak. CHP, konunun STK’lar vasıtası ile görüşülmeden, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile İBB bürokratları vasıtası ile projelendirilip yaşama geçirilmek istendiği gerekçesiyle, söz konusu rapora ret oyu vereceği öğrenildi.

CHP GRUBU OLARAK RET OYU VERECEKLER

CHP’li İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, “Biz noteriz. Proje  1/100 binlik planda yok. Üçüncü köprü güzergahı lastik tekerlekli ağır taşıtların geçmesi için yapıldı. Projenin ÇED raporu dahi yapılmaksızın Meclis’e gelmesi doğru değil” diyerek, rapora CHP grubu şekilde ret oyu vereceklerini açıkladı.

CHP DÜNYANIN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİNE KARŞI

Reşadiye Çamlık kavşağından geçmesi planlanan plan 2. Köprü ile bağlantı yolu bulunan 6.5 kilometrelik tünel, karadan 110 metre, denizin altından da 31 mt. derinlikten geçecek. Tünel 1 gidiş 2 dönüş karayolu, ortada da raylı konsept biçiminde olacak. Tünel Soğütlüçeşme’den Göztepe’ye bağlanacak. Üçüncü Havalimanı ve üçüncü köprüyle de entegre olacak tünel Haliç’te üstten geçecek.

İKİ KITAYI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Söğülüçeşme-Altunizade-Gayrettepe-Gayrettepe-Sütlüce-Cevizlibağ-İncirli arasındaki 31,5 kilometrelik güzergah boyunca, 13 istasyon bulunacak. Metro hattı 1,5 milyon yolcu taşımayı hedefliyor.  bağlanacak. Yeraltından geçecek haliçten üstten geçecek. 24 kilometre karadan, 6,5 kilometresi deniz altından geçecek plan takribî 3,5 milyon dolara mal olup, Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Yapacak kuruluşa geçiş sayısı garantisi verilecek.  2 şerit Avrupa, 2 şerit Anadolu Yakası’na gidecek bulunan tünel 17 mt. yüksekliğinde olacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar