19. fasıl için Üçlü Danışma Kurulu toplandı

AB ile katılım müzakereleri kapsamındaki 19. fasılla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığındaki Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.Bakanlıkta yapılan toplantıda konuşan Faruk Çelik, 19. faslın iki...

Google Haberlere Abone ol
19. fasıl için Üçlü Danışma Kurulu toplandı

AB ile katılım müzakereleri kapsamındaki 19. fasılla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığındaki Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Bakanlıkta yapılan toplantıda konuşan Faruk Çelik, 19. faslın iki önemli kriteri olduğunu belirterek, “Bu kriterlerden bir tanesi eylem planının hazırlanması. İkinci önemli nokta ise standartlara tam uyum. Özellikle sendikayla ilgili standartla ilgili hangi noktadayız. Tüm bu veriler paylaşılacak, değerlendirilecek. Umarım bu çalışma birlikte bu toplantı 19. Faslın açılışı için önemli bir adım olur.” dedi.

19. faslın gelişme süreci hakkında bilgi veren Çelik, “Önceki hafta AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla birlikte burada konuyu enine boyuna değerlendirdik. Burada hangi noktadayız ve bu konuda neler yapılmalı şeklinde iki bakanlık arasında önemli bir değerlendirme gerçekleştirdik. O toplantının neticesi olarak üçlü danışma kurulunu toplayıp gelinen bu noktanın bizzat taraflarla görüşüldükten sonra hangi noktada olduğumuzu iyiden iyiye pekiştirip ondan sonra bir ortak niyet beyanını hazırlayabilirsek bugünkü toplantıdan sonra ortak niyet beyanı çerçevesinde 19. faslın açılmasıyla ilgili yapılacak tüm değerlendirmelerden sonra hep birlikte bu faslın açılmasıyla ilgili bir iradenin ortaya konması konusunda bakanla beraber yaptığımız toplantının neticesinde bugün bir araya gelmiş bulunuyoruz.” izahını yaptı.

Çelik iki önemli kriteri ise şöyla anlattı: “Bu kriterlerden bir tanesi eylem planının hazırlanması. Bu konuda bir sorunumuz olmadığını belirttim. Yani kriterin biriyle ilgili bir sorun şu anda yok. Dökümanlarımız her şeyimiz hazır.” ifadesinde bulundu.

Çelik, “İkinci önemli nokta ise standartlara tam uyum. Özellikle sendikayla ilgili standartla ilgili hangi noktadayız. Gerek Brüksel gerekse bütün toplantılarda ele aldık. Tüm bu veriler paylaşılacak, değerlendirilecek ve buna göre bir ortak niyet beyanın oluşturulmasını inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Umarım bu çalışma birlikte bu toplantı 19. Faslın açılışı için önemli bir adım olur.”

CİHAN

Yorumlar