" 'Dershanelerin kapatılması yanlış' diyen Boydak Holdingten hesap soruluyor"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hükûmetin vergi baskısı uyguladığını belirterek Koç Grubu'na yönelik vergi incelemesini örnek gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
" 'Dershanelerin kapatılması yanlış' diyen Boydak Holdingten hesap soruluyor"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hükûmetin vergi baskısı uyguladığını belirterek Koç Grubu'na yönelik vergi incelemesini örnek gösterdi. Koç Grubu'na yönelik vergi denetimi baskınlarına karşı çıktığı için Boydak Holding'in hükûmet ile arasının açıldığını dile getiren Türkkan, "Bir de üstüne üstlük Yönetim Kurulu Başkanı'nın 'Dershanelerin kapatılması yanlış.' diye bir görüş belirtmesi üzerine bu iş daha da azdı. Hükûmet de şimdi bunun hesabını soruyor Boydak Holding'ten." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2014 yılı bütçe görüşmelerinin 11'inci turunda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Millî Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı bütçe ve kesin hesapları yer alıyor.

MHP Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bugün imalat sanayinde her 100 fabrikadan 26'sının kapalı olduğunu söyledi. Bu yılın ilk on ayında kurulan şirketlerden yüzde 30'dan fazlasının kepenk kapattığını, işsizliğin kronikleştiğini savunan Türkkan, "Türkiye, sanayide rekabet ettiği ülkeler arasında en pahalı elektriği, akaryakıtı, suyu kullanan ülke. İstihdam üzerindeki vergi yükünün en fazla olduğu bir ülke ve bu ülkede sanayiciler ayakta durmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Bir işveren iş yerinde iş sağlığı, iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi, yardımcı sağlık personeli, avukat çalıştırmak zorunda." diyen Türkkan, şöyle devam etti: "Bunların işverene ortalama maliyeti aylık 15 bin TL civarında. Hepsi bu kadar mı? Değil tabii. Üstüne üstlük, bir de Hükûmetin uyguladığı vergi baskısı var. Koç Grubu'na geçtiğimiz günlerde vergi incelemesi başlatıldı. Bunun neden olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü Koç Grubu'na ait bir otel Gezi eylemlerinde polisin aşırı müdahalesiyle yaralananlara kapısını açtı. Bu adım Koç Grubu'na pahalıya mal oldu. Maliye Bakanlığı, TÜPRAŞ ve Aygaz'dan sonra Yapı Kredi Bankası'na da kesilen 103,2 milyon Türk liralık vergi cezasını 25,8 milyon Türk lirası daha artırdı. Bitmedi, sadece Koç Grubu'na değil; Boydak Holding'e de bir vergi denetmeni gönderdi. Niye biliyor musunuz? Koç Grubu'na yönelik vergi denetimi baskınlarının ardından Boydak Holding, Koç Grubu'na destek çıkmış, 'İş dünyasında düşmansın, değilsin.' ayrımı yapılmamasını istemişti. Bu açıklamanın ardından Boydak Holding'in hükümet ile arası açıldı. Bir de üstüne üstlük Yönetim Kurulu Başkanı'nın 'Dershanelerin kapatılması yanlış.' diye bir görüş belirtmesi üzerine bu iş daha da azdı. Hükümet de şimdi bunun hesabını soruyor Boydak Holding'ten. Özetle, siz hem sanayicinin ensesinde boza pişireceksiniz, hem de üretim bekleyeceksiniz, ihracat bekleyeceksiniz. Bu hiçbir şekilde mümkün değil sayın milletvekilleri."




CİHAN

Yorumlar