Uluslararası İmam Hatipler Konferansı düzenleniyor

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ile Suudi Arabistan Merkezli bir kuruluş, uluslar arası imam hatipler konferansı düzenliyor

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası İmam Hatipler Konferansı düzenleniyor
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) ve Suudi Arabistan merkezli “Hey’etü'l- Alemiyye li’l- Mesacid” kurumu “İmam ve Hatiplerin Aşırılık, Radikalizm ve Terörle Mücadeledeki Rolü” başlıklı “I. Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı” düzenliyor.
 
Konuyla ilgili İDSB'den yapılan açıklamada, 25-30 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul Bağcılar Retaj Otelde icra edilecek konferansta camiler ve toplumun dini eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli bir vazife ifa eden din görevlileri ekseninde içerik ve usul yönünde beklentilerin tartışılacağı belirtildi. 
 
Birçok İslam ülkesi ve Avrupa’dan ilgili bakan ve parlamenterlerle birlikte diyanet işleri başkanları ve ülke müftüleri gibi yaklaşık 200 kadar yabancı misafirlerden oluşan üst düzey bir katılımın gerçekleşeceği konferansa ülkemizden de müftü, imam ve hatipler, İlahiyat Fakülteleri öğretim üyeleri, İmam-Hatip Lisesi müdürleri ve bu sahada çalışan sivil toplum kuruluşları da iştirak edecekler. 

Yorumlar