Tesettür yozlaşması ptotesto edildi

Özgür-Der Üniversite Gençliği'nin çağrısıyla Haydarpaşa Garı'nda toplanan grup, Muhafazakâr Moda Haftası ahlâksızlığını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Tesettür yozlaşması ptotesto edildi
Haydarpaşa Garı'nda Özgür-Der Üniversite Gençliği'nin çağrısıyla toplanan grup özel bir firmanın sponsorluğunda Muhazakâr Moda Haftası ismiyle gerçekleştirilen, sosyal medyada da #Tesettüreİhanet başlığıyla gündemleştirilen ahlâksız organizasyona tepki gösterdi. Eyleme Genç Doku ve başka müslüman gruplar da destek verdi.



Sunuculuğunu Cengiz Acar'ın yaptığı eylemde; bahsi geçen organizasyonun tesettürün yozlaştırılmasına hizmet ettiği, müslümanların bu tarz ifsad araçlarına yönelik karşı duruşunun daima süreceği vurgulandı.

Acar, yaptığı giriş konuşmasında Nur Sûresi'nin 30 ve 31. âyetlerini hatırlatarak özetle şunları söyledi: "Bu etkinliği düzenleyenlere soruyoruz: Allâh âyetlerini açık ve ayrıntılı bir şekilde göndermişken nasıl oluyor da müslüman olduğunu iddia eden birileri tesettürü moda denen ahlâksızlığa malzeme yapabiliyor?!".



Daha sonra tesettürün gizlenmesi gereken yerlerin gizlenmesi anlamına geldiği ve modanın bunun tam tersi olarak teşhir etmekten başka bir gayesi olmadığını vurgulayan Acar, 28 Şubat'ta başörtüsüne yasaklara direnen müslümanların bugün de tesettürün yozlaştırılmasına karşı duracağını dile getirdi.

​Giriş konuşmasının akabinde sözü devralan Adem Özköse, özetle şunları söyledi: "Bazen işgal ordularının gerçekleştiremediği ifsadı, yapamadığı rezilliği, ahlâksızlığı bugün bu programları düzenleyenler yapıyor! Allah’ın emri olan, Kur’an’ın âyeti olan tesettürü ifsad etmeye çalışıyorlar! Bu ahlâksızlığa asla göz yummayacağız, sonuna kadar protesto edeceğiz! 28 Şubat zamanında yasakçı zihniyetle mücadele etmek nasıl direnişse, bugün de bu ahlâksızlara karşı mücadele etmek direniştir!".



Özköse, konuşmasına devamla Sinop’ta sol çetelerce yapılan çirkin protestolar neticesinde Valilik ve Emniyet tarafından iptal edilen Nureddin Yıldız konferansını hatırlatarak polise ve yetkililere; müslümanların karşısına gereksiz yere barikat koymayı bırakıp sol çetelerin saldırılarını engelleme çağrısında bulundu.

​Özköse'nin konuşmasının ardından Emine Nur Çakır tarafından okunan basın açıklamasını müteakip atılan tekbir ve sloganlarla eylem sona erdi.

"Ahlaki Yozlaşmanın Göstergesi Muhafazakâr Moda Haftası!" ve "Tesettür Moda Değil, Allâh'ın Emridir! Yozlaştırılamaz!" pankartlarının; "Tesettürün Modası Olmaz!", "Edeb Ya Hu!","Tesettür Örtünmedir, Teşhir Değil!", "The Hijab is Allah's Order, Not Fashion!" ve"Kapitalizmin Nesnesi Olma! Do Not Be Object of Capitalism!" dövizlerinin taşındığı eylemde"Tesettür Kimliktir, Kimliğine Sahip Çık!", "Teşhir Değil, Takva İçin Tesettür!",  “Tesettür Bizim Onurumuzdur!”, "Müslüman Uyuma, İffetine Sahip Çık!", "Kapitalizmin Değil, Rabbimizin Kuluyuz!" sloganları atıldı.

Yorumlar