Sivil toplum kuruluşlarından elçi cinayetine tepki

- Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir: "Rusya'da Halep konusunu görüşmek üzere toplanan dışişleri bakanlarının toplantısı öncesinde böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması manidardır. Bu nedenle saldırı çok yönlü incelenmelidir" - UMED Başkanı Değirmenci: "Saldırının amacı, direnişten dirilişe geçen Türkiye'dir. Saldırının bir başka amacı da Halep'te soykırımın devam etmesi, açılan yaranın kangrenleştirilmesidir"

Google Haberlere Abone ol
Sivil toplum kuruluşlarından elçi cinayetine tepki

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükelçi Karlov'un öldürülmesini, Türkiye'ye ve Türk milletine yönelik ciddi bir saldırı olarak değerlendirdi.

Rusya'da Halep konusunu görüşmek üzere toplanan dışişleri bakanlarının toplantısı öncesinde böyle bir saldırıyı manidar bulduğunu ifade eden Özdemir, bu nedenle saldırının çok yönlü incelenmesi gerektiğini belirtti.

Saldırganın polis memuru olduğunu hatırlatan Yusuf Özdemir, açıklamasında şu görüşlerini paylaştı:

"15 Temmuz sonrası FETÖ terör örgütü mensuplarının devlet kurumlarından temizlenmesi için yapılan çalışmaların titizlikle devamının gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Saldırganın henüz FETÖ ile bağlantısı olup olmadığı net olarak tespit edilebilmiş değil, ancak böyle bir saldırıyı gerçekleştirmenin hangi fikre hizmet ettiği şüphelidir. Zira bu saldırı Rusya-Türkiye ilişkilerini yeniden çıkmaza sokabilir. Bundan ülkemiz ve milletimiz zarar görür. Bu saldırı ülkemize, milletimize ve bizzat devletimize karşı yapılmış hain bir saldırıdır."

- "Saldırının bir başka amacı Halep"

UMED Başkanı Aslan Değirmenci ise yaptığı yazılı açıklamada, Gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralık ve 15 Temmuz kanlı FETÖ darbe girişimleriyle devam eden dezenformasyonların hain terör saldırılarıyla tavan yaptığını, Büyükelçi Karlov'a düzenlenen suikast sonrasında ise dezenformasyonların küresel bir boyuta ulaştığını kaydetti.

Uyuyan hücrelerin Türkiye'yi hedef aldığını belirten Değirmenci, "Kripto yapıların uluslararası merhamet diplomasimizi yıpratmaya çalıştığı bir gerçektir. Saldırının amacı, direnişten dirilişe geçen Türkiye'dir. Saldırının bir başka amacı da Halep'te soykırımın devam etmesi, açılan yaranın kangrenleştirilmesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Halep'teki soykırımı meşrulaştırmaya çalışmak için algı operasyonları gerçekleştirmenin Karlov'a düzenlenen suikast kadar "alçak" olduğuna işaret eden Aslan Değirmenci, "UMED olarak şunun da altını çizelim. Herkes iyi bilir ki; Bu millet asla arkadan vurmaz. Elçi Karlov'u katledenler, lejyonerlerin kontrolünde olan hainlerdir. Onlar arkada durur, arkadan vurur." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar