ÖNDER ve Yeşilay bağımlılıkla birlikte mücadele edecek

ÖNDER ve Yeşilay arasında, bağımlılıkla birlikte mücadele etmek ve imam hatip okullarında Yeşilay’ın faaliyetlerinin daha etkin olarak gerçekleştirilmesi için bir protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
ÖNDER ve Yeşilay bağımlılıkla birlikte mücadele edecek

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, bağımlılıkla birlikte mücadele etmek ve imam hatip okullarında Yeşilay’ın faaliyetlerinin daha etkin olarak gerçekleştirilmesi için bir protokol imzalandı. ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk tarafından imzalanan protokolde her iki dernek okullarda bağımlılık önleyici faaliyetler ile öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalarda da beraber çalışacak.

ÖNDER ve Yeşilay Yönetim Kurulu’nun dün akşam Sepetçiler Kasrı’nda yaptıkları toplantının ardından protokole imzalar atıldı. Her iki derneğin genel başkanı tarafından imzalanan 10 maddelik protokol, bağımlılıkla etkin mücadele için pek çok öneriyi barındırıyor.

4 ALANDA ÇALIŞMA

Milli ve manevi değerlere bağlı ve her türlü bağımlılıktan uzak nesiller yetiştirmek amacıyla düzenlenen protokolde, bağımlılıklara yönelik koruma, önleme, bilinçlendirme ve rehabilitasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor. Protokol, Yeşilay’ın tütün, alkol, madde, teknoloji gibi bağımlılık türleriyle mücadelede ülke genelinde yaptığı çalışmalar ve imam hatip okulları özelinde geliştireceği çalışmaları kapsıyor.

ARAŞTIRMA VE ANKET YAPILACAK

İmzalanan protokole göre ÖNDER, imam hatip okullarında Yeşilay Kulübü kurulması ve dernek temsilcisi öğretmenlerin Yeşilay Kulüp Öğretmeni, dernek temsilcisi öğrencilerin de Yeşilay Kulüp Başkanı olarak görevlendirilmesini sağlayacak. Yine bu kapsamda ÖNDER, bağımlılıkları önleyici faaliyetleri içeren uygun olan projelere ve okullarda öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalar, anketler ve benzeri çalışmalar gerçekleştirilmesine destek olacak.

YEŞİL SAHNE SÖYLEŞİLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla imam hatip okullarında Yeşilay Kulüplerinin aktif hale getirilmesi öngörülen protokole göre, ÖNDER bünyesindeki Öncü Spor’da yer alan genç sporculara Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilecek. Ayrıca ÖNDER imam hatip okullarında “Yeşil Sahne Söyleşileri”nin gerçekleştirilmesine destek olacak. “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışmasına da imam hatiplerden katılımlar sağlanacak.

Yorumlar