ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri bu akşam sahiplerini buluyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri 15 Şubat 2018 Perşembe günü sahiplerini buluyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak olan programda 10 ayrı kategoride ödül verilecek.

Google Haberlere Abone ol
ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri bu akşam sahiplerini buluyor

ÖNDER’in geçen yıl gerçekleştirilen Celaleddin Ökten Ödülleri’nden sonra bu yıl ikincisini düzenleyeceği programa sayılı günler kaldı. Dernek yöneticileri ve danışma kurulu üyelerinin hassas çalışmalarıyla kategorilerin ve ödül verilecek isimlerin belirlendiği projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor.

HEDEF KALİTELİ İÇERİKLERİN ARTMASI

Gençliğin kültürel ve sanatsal eğilimlerini Türk-İslam medeniyeti bağlamında değerlendirilmesi için alan açmayı hedefleyen kültür sanat ödülleri, gençlerin takip ettikleri kültürel ve sanatsal faaliyetlerin kalitesi konusunda da yönlendirmeyi amaçlıyor. Diğer taraftan toplumun ilgi ve ihtiyaçlarının tespit edilerek bu ihtiyaçların karşılanmasına cevap verecek nitelikli TV, radyo ve internet programlarının geliştirilmesine katkıda bulunulması öngörülüyor.

DANIŞMA KURULU’NUN ÖNERİLERİYLE ŞEKİLLENDİ

İsimler belirlenirken, kültür sanat alanında ürün veren ve bu alana destek olan isimler arasından belirlenen liste üzerinden çalışmalar yürütüldü. Çalışmada Danışma Kurulu üyeleri düzenli toplantılar yaparak ödül alacak isimleri belirledi. 8 kişilik Danışma Kurulu üyeleri arasında ise şu isimler yer aldı. Karikatürist Hasan Aycın, müzisyen Halil Necipoğlu, şair Recep Garip, şair-yazar İbrahim Tenekeci, sanat tarihçisi Yard. Doç. Dr. Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, karikatürist Yusuf Kot, TV programcısı Betül Soysal Bozdoğan ve senarist Oktay Berber.

10 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLİYOR

İki gün sonra gerçekleşecek ödül töreninde kültür sanat alanında 10 ayrı kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Ödül kategorileri ÖNDER Özel Ödülü, ÖNDER Sanata Hizmet Ödülü, Yılın Geleneksel Sanat Ödülü, Yılın Edebiyat Ödülü, Yılın Sinema Ödülü, Yılın Müzik Ödülü, Yılın Kültür Sanat TV Programı, Yılın Kültür Sanat STK’sı, Yılın Okul Kültür Sanat Projesi, Yılın Okul Dergisi olarak belirlendi. ÖNDER Sanata Hizmet Ödülü’nde iki kişi ve Yılın Okul Kültür Sanat Projesi’nde iki okul ödüle layık görüldü. Böylece, gecenin sonunda, 12 kişi ve kurum ödülün sahibi olacak.

Yorumlar