MÜSİAD yöneticileri Almanya'da bir araya geldi

MÜSİAD Avrupa Bölge Masası Koordinatörü Sağlam, "2007 yılıyla 2015 yılı araştırmaları kıyaslandığında, üstünkörü bir olasılık hesabıyla Türk kökenli iş adamlarımızın yönettiği şirketlerin 2018 yılı başlarken toplam yıllık cirosunun 70 milyar avroyu aştığını söyleyebiliriz. 2020-21 yıllarında bu rakamın 100 milyar avroya ulaşması işten bile değildir" dedi

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD yöneticileri Almanya'da bir araya geldi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yöneticileri, Avrupa'da faaliyet gösteren şube başkanları ve yöneticileri ile Almanya'nın Karlsruhe kentinde bir araya geldi. Karlsruhe Sarayı'nda gerçekleşen "Business Breakfast" isimli etkinlikte konuşan MÜSİAD Avrupa Bölge Masası Koordinatörü Burhan Sağlam, Almanya’da sayıları 65 bini bulan Türk kökenli şirketlerin yıllık cirosunun 36 milyar avroyu aştığını söyledi. Sağlam, MÜSİAD’ın Avrupa’da var olmasının temel sebebinin, Türk iş adamlarının ortak platformda bir araya gelmesi ve ticaret hacminin genişlemesi olduğunu vurguladı.

İçinde yaşadıkları topluma faydalı ve hatta yol gösterici bir teşkilat olmak istediklerini kaydeden Sağlam, "Memleketimiz dört bir taraftan terörle mücadele ediyorken, Ortadoğu kan ağlıyorken, Avrupa’da İslam düşmanlığı ve ırkçılık yeniden alev almaya başlıyorken, bizim 'ticaretimize bakarız kardeşim' diyebilecek bir lüksümüz kesinlikle yoktur, olmamalıdır. Tam aksine, yükümüze yük katmalı, taşın altına da tek değil, iki elimizi birden koymalıyız." diye konuştu.

Sağlam, 2015'de yapılan araştırmalara göre Avrupa genelindeki Türk kökenli şirket sayısının 120 bin ve bunların yıllık cirosunun 66,5 milyar avro olduğunu söyledi. Türk şirketlerin 720 bin kişiye istihdam sağladığına işaret eden Sağlam, "2007 yılıyla 2015 yılı araştırmaları kıyaslandığında, üstünkörü bir olasılık hesabıyla Türk kökenli iş adamlarımızın yönettiği şirketlerin 2018 yılı başlarken toplam yıllık cirosunun 70 milyar avroyu aştığını söyleyebiliriz. 2020-21 yıllarında bu rakamın 100 milyar avroya ulaşması işten bile değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye son yıllarda büyüyüp güçlendi"

MÜSİAD'ın 3. Dönem Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye'nin son yıllarda çok fazla yol kat ettiğini, büyüyüp güçlendiğini söyledi. Bolat, güçlü ve başarılı olma zorunlulukları bulunduğunu belirterek, "Son dönemlerde Türkiye'nin, bazı Batılı ülkelerle çatışma içine girmesinin nedeni güçlenmesidir. Bunları en iyi sizler görüyorsunuz her yıl Türkiye'ye gittiğinizde yaşanan gelişmeyi çok iyi anlıyorsunuz." diye konuştu.

"En önemli konularımızdan biri yüksek teknoloji"

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Yurtdışı Teşkilatlanma Sorumlusu Adnan Bostan ise kuruluşun vizyon olarak edindiği en önemli konulardan bir tanesinin yüksek teknoloji olduğunu vurguladı. Bostan, Türk şirket yetkililerine, Türkiye'den uzak durmamaları tavsiyesini dile getirdi. Etkinlikte iş adamlarının yanı sıra Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan da bulundu.

Yorumlar