İHH'dan yetimler için şölen

Kahramanmaraş'ta İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Türk ve Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan yetimler için şölen

Kahramanmaraş'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Türk ve Suriyeli yetim çocuklar için etkinlik düzenlendi.

Kahramanmaraş Gençlik Merkezi Spor Salonunda Türk ve Suriyeli 300 çocuk ve ailelerine etkinlik kapsamında yumurta taşıma, çuval ve halay çekme yarışması ile çeşitli ikramlarda bulunularak yetim çocuklar sevindirildi.

İHH Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman 1 Mart - 31 Mayıs arasında yaptıkları yetim ve dayanışma projesinde yetim, kimsesiz ve yoksul çocuklar konusunu gündemde tutarak farkındalığı artırmak istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yapmış oldukları projenin 8. yılında olduklarını söyleyen Erayman "Kahramanmaraş'ta yetimlerin eğitimlerini, çocukların sosyal alandaki etkinliklerine, yardımcı olmak, rehberlik etmek, ayrıca derslerine yardımcı olmak, karakter eğitimlerine yardımcı olmak şeklinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Çok sayıda yetim çocuğun bakımını üstlendiklerini ifade eden Erayman, şunları kaydetti: Kahramanmaraş'ta 500 civarında baktığımız çocuk var, bu çocuklarımızı her ay düzenli şekilde ziyaret ediyoruz. Bir şenlik havasında kutladığımız bu günü, en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çocuklara sürprizlerimiz var, yiyecek ikramlarımız var, bu şekilde bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu çocukların toplum içerisinde fark edilmesi fark edilirken de incinmemesi gerektiğini ve daha sağlıklı gelişmeleri için çalışıyoruz."

 

 

Yorumlar