İHH’dan Suriye’de her gün 50 bin kişiye iftar

İHH, Suriye’nin İdlib, Hama, Humus, Azez ve Cerablus gibi bölgelerinde savaş mağduru 50 bini aşkın Suriyeli için her gün iftar veriyor

Google Haberlere Abone ol
İHH’dan Suriye’de her gün 50 bin kişiye iftar

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, Suriye’de Ramazan çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Rahmet ayı Ramazan’a erişmemizle birlikte Suriye çalışmalarımızda da tatlı bir yoğunluk başladı. Özellikle Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz iftar çadırları, mobil aşevleri ve mutfaklarımız sayesinde her gün 50 bini aşkın Suriyeli savaş mağduruna iftar veriyoruz" dedi.

Ramazan ayının sonuna kadar iftar organizasyonlarının devam edeceğini ifade eden Tosun, "Suriye’deki ailelerin birçoğu iftar ve sahur yapacak hiçbir şey bulamıyor. Bu nedenle çadır kentler ve enkaz bölgelerindeki Suriyeli ailelerin iftar sofralarına sıcak yemek ulaştırıyoruz. Ramazan ayının sonuna kadar 1,5 milyon kişiye iftar vermeyi planlıyor" diye konuştu.

Ramazan ayının paylaşma bilinciyle geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Tosun, bu ay içinde düzenli olarak, Suriye’nin birçok noktasında her gün 1 milyon ekmek dağıtımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar