Hüdayi gönüllüleri 'uzakları yakın etmek için' yola çıktı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı “Kurban Yakınlıktır, Muhtaçlara Yaklaş ki, Allah’a Yaklaşasın ” çağrısı ile kurban coşkusunu yaşatmak için yola çıktı

Google Haberlere Abone ol
Hüdayi gönüllüleri 'uzakları yakın etmek için' yola çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban heyecanı dünyanın dört bir köşesini sarmaya başladı. Hayırsever vatandaşların kurbanlarını İslami usullere göre kesen Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bu yıl Türkiye dâhil 40’tan fazla ülkede ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak. Kurban bağışında güven konusunun önemine dikkat çeken Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Yurt dışında 40’ı aşkın ülkede kurban keseceğiz ve 60’a yakın gözlemci göndereceğiz. Gözlemcilerimiz yola çıktı. Kurban Bayramına kadar da bütün gözlemcilerimiz görev yerlerinde olacak’’ dedi.

Üsküdar’ın manevî sultanı Aziz Mahmud Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı fakirlik ve cehaletle mücadele hizmetini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında Üsküdar’da kurulan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı “Kurban Yakınlıktır, Muhtaçlara Yaklaş ki, Allah’a Yaklaşasın ” çağrısı ile kurban coşkusunu yurtiçinde ve yurtdışında kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacak. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Vakıf olarak Türkiye dâhil Asya, Afrika, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi 40’tan fazla ülkede gönül coğrafyamızdaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yönelik kurban kesim organizasyonu gerçekleştiriyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. İslami usullere göre bağışçıların kurban ibadetlerini vekâlet usulüyle yerine getirme kolaylığı sunduklarının altını çizen Eryılmaz, ‘’Kurban vekâleti veren vatandaşlarımızın akıllarında soru işareti bırakmamak ve kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesine yardımcı olmak amacıyla ilgili ülkelerdeki kendi kurumlarımızdaki Türk personele ilave olarak yine İstanbul’dan vakfımız personeli içinden seçtiğimiz gözlemcileri 40‘tan fazla ülkeye gönderiyoruz. Gözlemcilerimiz orada aynı zamanda kurban kesiminde fotoğraf ve video çekiyorlar. Hazırladıkları raporlara göre de gerekli tüm düzenlemeler hayata geçiriliyor” diye konuştu.

ONLINE BAĞIŞ İMKÂNI

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın yurtdışında kurban keseceği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Filipinler, Filistin, Fildişi Sahili, Irak, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda gibi birçok ülke bulunuyor. Yurtdışından ve yurtiçinden bağış yapmak isteyen vatandaşlar www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka hesaplarına havale yolu ile veya Üsküdar ve Küçük Çamlıca merkezlerinden bizzat makbuz karşılığı randevulu yurtiçi kurban kayıtlarını ve yurtdışı kurban bağışlarını yapabiliyor.

Yorumlar