HDK'nın LGBTİ provokasyonuna tepki

HDK'nın Müslümanlar için mübarek şehirler arasında sayılan Diyarbakır'da LGBTİ etkinilği düzenlemek istemesi tepkiyle karşılandı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları etkinliğin iptali için çağrılarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
HDK'nın LGBTİ provokasyonuna tepki

PKK'ya yakın kuruluşlarından biri olarak bilinen HDK'nın sahabiler şehri Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası'nda LGBTİ etkinliği düzenlemesi tepkilere neden oldu. DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin salonlarında düzenlenmesi beklenen etkinlik bölgedeki sivil toplum kuruluşlarından tepki aldı. Sivil toplum kuruluşları, provokasyon olarak niteledikleri etkinliğin bir an önce iptal edilmesini istedi.

Halkların Demokratik Kongresi adlı PKK’ye yakınlığıyla bilinen oluşum tarafından yarın Diyarbakır Sümer Park’ta düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğine tepki gösteren kentteki İslami sivil toplum kuruluşları, aynı gün öğle namazına müteakip Sümer Camii’nde kitlesel protesto eylemi yapacağını duyurdu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Diyarbakır Şubesi’nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamayı okuyan Hüseyin Solmuş, bölgede seküler anlayışı savunan zihniyetin, batıya yaranmak için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Solmuş, “Batı’nın beğeni ve desteğini kazanmak amacıyla yıllardır bu topraklarda toplumsal değer ve ahlaki yapımıza ters, iğrenç bazı melanetler gerek devlet eliyle ve gerekse de kendilerini Kürtlerin özgürlük savunucusu olarak gören kesimlerce meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

Kürt halkını bu tür organizasyonlara tepki vermeye çağıran Solmuş, söz konusu organizasyonun iptal edilmemesi halinde yarın öğle namazına müteakip Sümer Camii’nde kitlesel basın açıklamasıyla organizasyonu protesto edeceklerini sözlerine ekledi.

HÜDA PAR'DAN TEPKİ

Etkinliğe bir tepki de HÜDA PAR'dan geldi. LGBTİ etkinliğine sert tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır il Başkanlığı, bunun halkın inanç ve değerlerine karşı yapılmış aleni bir saldırı olduğunu ve bu provokatif girişimin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sahabeler şehri Diyarbakır’da böylesi bir etkinliğin düzenlenmek istenmesinin halkın inancına saldırı olarak değerlendirildiği açıklamada, “Gerek manevi atmosferi açısından biz Müslümanlar için apayrı bir ehemmiyeti olan sahabeler şehri Diyarbekir’imizde, gerekse de içinde bulunduğumuz üç aylar gibi dini hassasiyetlerimizin dorukta olduğu bir dönemde Müslüman Kürt halkının gözlerinin içine baka baka bu sapkınca etkinliği yapmak halkımızın inanç ve değerlerine karşı yapılmış aleni bir saldırıdır.” denildi.

Yorumlar