HDK'dan sahabeler şehrinde LGBTİ etkinliği

Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin eda edildiği bu günlerde Diyarbakır'da HDP'nin yan kuruluşu HDK tarafından LGBTİ etkinliği düzenleniyor. Bölge halkı etkinliğe karşı sokaklara döküldü

Google Haberlere Abone ol
HDK'dan sahabeler şehrinde LGBTİ etkinliği

Bir taraftan Kutlu Doğum etkinlikleri, bir taraftan sokak çatışmaları yaşanan Diyarbakır'da HDK tarafından LGBTİ etkinliği düzenleniyor. 

Halkların Demokratik Kongresi adlı oluşum tarafından hafta sonu Diyarbakır’da düzenlenmek istenen LGBTİ etkinliğine sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi.

"Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları"ndan, Halkların Demokratik Kongresinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Kompleksinde Pazar günü düzenlemek istediği LGBTİ etkinliğine tepki geldi.

Son aylarda bölgede yaşanan acı olaylar ve Kürt halkının yaşadığı mağduriyet ortadayken özellikle eşcinseller için gelip Diyarbakır’da bir etkinliğin tertiplenmek istenmesi tepkilere neden oldu.

Bugün bir araya gelecek İslami STK’lar, düzenleyecekleri basın toplantısında konu hakkında değerlendirmede bulunacak.

Platform yetkilileri, mübarek üç aylara girilen bu günlerde, sahabeler şehri Diyarbakır’da LGBTİ’lilere yönelik Sümerpark gibi bir alanda etkinlik düzenlenmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Bugün yapılacak basın toplantısında konuyla ilgili daha geniş bir açıklamanın yapılacağını belirten Diyarbakır İslami STK’ları temsilcileri, söz konusu etkinliğin iptal edilmesini bekliyor. 

Yorumlar