Depremzedelere bir aylık sıcak yemek

İHH İnsani Yardım Vakfı, Irak ve İran depremi sonrasında bölgeye gönderdiği mobil aşevi, bir ay boyunca sıcak yemek dağıtımı yapacak. 

Google Haberlere Abone ol
Depremzedelere bir aylık sıcak yemek

Sonhaberler | Haber Merkezi

Irak – İran sınırında meydana gelen 7,3’lük depremin ardından 450’den fazla kişi yaşamını yitirdi, binlerce insan da yaralandı. Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren tüm acil yardım birimlerini teyakkuz haline geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı ise Irak ve İran’a ulaşarak depremzedelere acil acil yardım ulaştırdı. Acil yardımlar kapsamında İHH, Irak’ın Süleymaniye kentinde son olarak mobil aşevini hizmete soktu. 

Günlük bin kişiye sıcak yemek çıkaran Mobil Aşevi, Türkmen, Arap ve Kürtlerin bir arada kaldığı göçmen kamplarında bir ay boyunca dağıtım yapacak.  

60 binden fazla depremzedeye yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Irak ve İran’da meydana gelen deprem sonrasında iki ayrı bölgeye de ulaşarak toplamda 60 binin üzerinde depremzedeye acil yardım malzemesi ulaştırmıştı.

DEPREM yaz 3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Irak'ta meydana gelen depremzedelere yardım için bütün operatörden DEPREM yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.
 

Yorumlar