28 Şubat'ı sanat diliyle anlatacaklar

28 Şubat'ı sanatla anlatmak üzere yola çıkan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, ortaokul ve lise öğrencileri için bir çalışma başlattı

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat'ı sanat diliyle anlatacaklar

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

28 Şubat bugüne kadar arşiv çalışmalarıyla, gazete, dergi ve televizyon haberleriyle, kitaplarla, belgesellerle anlatıldı. Bu defa konuyu sanatla anlatmak üzere yola çıkan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, ortaokul ve lise öğrencileri için bir çalışma başlattı. “Sanatın Diliyle 28 Şubat” isimli projede imam hatip öğrencileri 28 Şubat’ı çeşitli dallardaki eserleriyle anlatacaklar.

ÖNDER Kültür-Sanat Komisyonu tarafından yapılan çalışmada, 28 Şubat ve tüm darbe süreçlerinin gençlerin hafızasında yer almasını sağlamak amacıyla yola çıkıldı. Projeyle geçmiş yaşanmışlıkların gençlerin gündeminde kalmasını sağlayarak gelecekte yaşanabilecek olumsuz süreçler karşısında daha güçlü ve etkili bir gençlik oluşturmak da hedefleniyor.

9 OKUL, 90 ÖĞRENCİ

İstanbul’daki imam hatip ortaokulları ve liseleri arasında düzenlenen çalışmada, önce öğrenciler 28 Şubat’a ilişkin çeşitli programlarla bilgilendirildi. Arkasından ilgilendikleri sanat dallarında konuyla ilgili eserler üretmeleri istendi. 9 ortaokul ve liseden toplam 90 öğrenci projeye dahil oldu. İmam hatip öğrencileri, röportaj, tiyatro, resim, karakalem, karikatür, fotoğraf, şiir ve müzik alanlarında çeşitli eserler verdi.

28 ŞUBAT’TA SERGİLENECEK

Programın finali 28 Şubat 2018 tarihinde İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla gerçekleştirilecek. Programda, hazırlanan eserler davetli topluluğunun önünde sergilenecek. Ayrıca, projeye katılan öğrenciler ve okullarına sertifika takdimi yapılacak.

Yorumlar