Altaç’tan CHP’li Tezcan’a tepki

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.Altaç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de demokratik ortamı istismar ederek Cumhurbaşkanına...

Google Haberlere Abone ol
Altaç’tan CHP’li Tezcan’a tepki

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Altaç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de demokratik ortamı istismar ederek Cumhurbaşkanına hakaret etmenin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirterek, Tezcan’ın sözlerinin çirkin ve edepten uzak olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyetine saygısı olan herkesin Cumhurbaşkanına saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Altaç, “Herkesin devlet temsili anlamında muhatabı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu söylemler devlet ahlakına, geleneğine ve demokrasi kültürüne de uymaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın, Cumhurbaşkanıdır. Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta halkın oyları ile yüzde 52 oyla ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Herkes, halkın iradesine saygı duymalıdır, bu Tezcan için de geçerlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a edepsizce hakaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ı özür dilemeye davet ediyor ve tüm demokratik güçleri demokrasi kuralları çerçevesinde Tezcan’ı kınamaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar