Şırnak’ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Şırnak’ta yapılan yürüyüş sonrası Karayolları Kavşağı’nda kurulan alanda toplanan kalabalık gece boyunca demokrasi nöbeti tutacak.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Şırnak’ta yapılan yürüyüş sonrası Karayolları Kavşağı’nda kurulan alanda toplanan kalabalık gece boyunca demokrasi nöbeti tutacak.

Vatandaşlarla birlikte Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23’üncü jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Hünkar Keleş de demokrasi nöbeti tutuyor.

23‘üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, burada yaptığı konuşmada, “Yıllardır zulme ve zulmedenlere karşı ayakta duran ve her daim bu toprakların kanları ve canları pahasına koruyan Şırnak halkı hepinize saygılarımı sunuyorum. Tüm Mehmetçikler Şırnak halkının bir parçası olmaktan ve şu anda Çudi de Gabar’da, dört bir yanda sizlerin ve değerli halkımızın emniyetini almaktan ve sabahlara kadar nöbet tutmaktan gurur duyuyorum. Az önce konuşan arkadaşları dinlerken bu memleketin bir evladı olmaktan, 37 yılını tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ferdi olmaktan ve Türkiye’nin dört bir yanında görev yapmaktan gurur duyuyorum. Bu memleketin evladı yüz yıllardır huzuru hak ediyor. Bu memleketin evladı çok uzun yıllardır huzuru bekliyor. Sizler 1980’lerden beri tırmanışa geçen bu terör örgütlerinin dış güçlerin maşası olarak bu topraklarda oynanan oyunları gördünüz. Ve en güçlü karşılığı sizler verdiniz. Ve Türk silahlı kuvvetleri bu yolda verdiğiniz her türlü mücadelede her daim yanınızda her daim arkanızda her daim sizlerle beraber” dedi.

“En büyük asker bizim asker” sloganları ile konuşması sürekli kesilen Tümgeneral Veli Tarakçı vatandaşlarla omuz omuza olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu asker sizlerle omuz omuza olmaktan sizlerin bir neferi olmaktan gurur duyuyor. Bu millet 3 bin yıl içerisinde çok hain gördü. 3 bin yıl içerisinde çok düzenbazlıklar çok isyanlar gördü. Ama hiçbir isyan hiçbir kalkışma geçen seneki kadar bu millete zarar vermedi. O gün asker üniforması giymiş, benim üniformamı çalmış hainler, polisimin üniformasını çalmış hainler, yargı mensuplarımın cübbesini giymiş hainler, bürokrasinin çeşitli kademelerine sızmış hainler, bu milletin geleceğine tenezzül etmiş hainler hadlerini aşarak başarıya ulaşabileceklerini zanneden hainler, bu necip milletin sizlerin o yüreği büyük insanların önlerinde bir set gibi bir altın madeni gibi duracağınızı asla hesap edemediler. Türk Silahlı kuvvetlerinin yaklaşık yüzde 97’sinin de karşı olduğu, aramıza sızmayı başarabilen 3-5 başı bozuk maalesef şuanda hiçbir örneği görülmemiş şekilde 3 bin yıllık geleceğimize aykırı olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla elde edilen o mermilerini, alınan araçları maalesef kendi halkının kendi meclisinin üzerinde denediler. Ve karışılığını sizlerin sayesinde fazlasıyla gördüler. İnşallah görmeye de devam edecekler. Yüzyıllardır bu memleketin evlatları artık bu memleketin kadersizliğine dur diyecekler. Sizler sayesinde yıllardır bu bölgede oynanan oyunlar inşallah son bulacak. Yeter ki sınır içinde olan ağıtlar sınır dışında kahkahalara dönüşmeyecek. Türk silahlı kuvvetleri sizlerle beraber bu işi başaracaktır. Burada dinlediğimiz arkadaşlarımız bizim ümidimizi arttırdılar. Sizler böyle dik durdukça Türk Silahlı Kuvvetleri bırakın sizin yanınızda olmayı sizin en önünüzde olacak. Bu vatanın birliği ve beraberliği bu vatanın bekası için sizlerle el birliği ile çalışacağız. Ve inşallah bu toprakların beklediği huzuru getireceğiz. Tıpkı 1083’te olduğu gibi nasıl bu topraklarda bu hainlik başladıysa inşallah en kısa sürede gelecek sene bu terörün bu topraklarda kökünü kazıyacağız. Herkesin kalbi bu topraklara gelecek huzuru ve barışı bekliyor. Allah ezanların yüzü suyu hürmetine herkesin hayır dualarını ve bu terörün bitmesi dualarını kabul etsin” dedi.

Vali Mehmet Aktaş, “Bundan tam bir yıl önce yine bu vakitlerde bu saatlerde aziz milletimiz bu toprakların hiç görmediği bir ihanet ile karşı karşıya kaldı. Milletimizi bölmek parçalamak, milletimize diz çöktürmek ve devletimizi yıkmak için yaklaşık otuz otuz beş yıldır, başımıza bela ettikleri bölücü terör örgütü ile birlikte elde edemediklerini bu sefer şanlı silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızdırdıkları, yıllarca süren bir emeğin uğraşının sonucu silahlı kuvvetlerimizin içerisine yerleştirdikleri FETÖ’cü teröristleri bu sefer milletimizin üzerine saldılar. Bu hain FETÖ’cü teröristler, bu milletin helal kanları, helal paraları ile aldığı ve onların namuslarına emanet ettiği o silahlar ile en ağır silahlar ile, uçaklarla, helikopterler ile, tanklar ile bu aziz millete saldırdılar. Alenen savaş ilan ettiler. O emperyalist ağa babalarının talimatları doğrultusunda milletimizin bölmek, devletimizi yıkmak ve bizi birbirimize düşürmek için bize saldırdılar. Fakat bu aziz millet bu şanlı millet sayın Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın çağrısı üzerine hiç tereddüt etmeden birkaç dakika da yurdumuzun bütün meydanlarını, caddelerini, sokaklarını doldurarak birliğine, bütünlüğüne ve geleceğine sahip çıktığını bu FETÖ’cü teröristlere ve bütün dünyaya bir kez daha haykırdılar gösterdiler. Şırnak meydanında da görüldüğü gibi birliğimizi beraberliğimizi korudukça Allah’ın izni ile ne FÖTÖ’cü teröristler ne PKK’lı terörsitler bize diz çöktüremeyecekler ve bu kutlu yürüyüşümüzü durduramayacaklar” dedi.

Alandaki etkinlikler sinevizyon gösterimi ve ilahi grubunun okuduğu ilahilerle devam ediyor.

Yorumlar