Silopi Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu açıldı

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Şırnak Şubesi, Silopi ilçesinde düzenlenen törenle hizmete girdi.Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu 27’inci şubesini Silopi’de açtı. Bir otelde düzenlenen açılış organizasyonuna Milli Birlik ve...

Google Haberlere Abone ol
Silopi Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu açıldı

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Şırnak Şubesi, Silopi ilçesinde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu 27’inci şubesini Silopi’de açtı. Bir otelde düzenlenen açılış organizasyonuna Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Kabadayı, Genel Merkez Divan Başkanı Ali Ergül, Genel Sekreter Harun Gündoğdu, Şırnak İl Başkanı Reşit Kuytan ve federasyon üyeleri katıldı. Törende, ilk konuşmayı yapan Şırnak İl Başkanı Reşit Kuytan açılışını yaptıkları şubenin bölgeye barış, kardeşlik ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Genel Sekreter Harun Gündoğdu federasyonunun genel merkezinin neden Samsun’da kurulduğunu şu şekilde anlattı:

“Yıl 1919 Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastığında başlatmış olduğu dik bir mücadele vardı. İstiklal mücadelesi. O İstiklal mücadelesi ile beraber Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapusunu bizlere armağan etti. Bizde 1919 yılında başlatılan İstiklal mücadelesinin zarar gördüğünü anladığımız için bu ülkedeki birlik, beraberlik kardeşlik ruhunu tekrar oluşmasını sağlamak adına milli birlik ve kardeşlik federasyonunu hayata geçirdik.”

Genel Başkan Ahmet Kabadayı ise, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir kurum olduğu ve Türk askerinin milletine karşı asla yanlış yapmayacağının altını çizerek, şöyle konuştu:

“Ancak 40 yıldır bu güneydoğu illerimizde sivil vatandaşlarımıza yönelik olsun, devletimize karşı yapılmış olan sabotajlarda olsun nu Fetullahçı Terör Örgütü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin adını kirleterek bir takım sinsi emellerine ülkemizi çok zor durumda bırakmışlardır. Bir Müslüman ne polise ne askere yapılan hainliği ve devlete yapılan hainliği kabul etmez. Bölge halkına yapılan hainliği de kabul etmez. Bölge halkımız 1990’lı yıların beceriksiz, basiretsiz ve haince yapılan siyasetin döneminde bölge halkımız birçok durumlara maruz kalmıştır. Bir Karadenizli olarak, bir Samsunlu olarak 783 bin metrekarelik vatan toprağı memleketim olarak kabul ediyorum. Ne kadar Samsunluysam o kadar da Silopiliyim.”

Konuşmaların ardından federasyon üyeleri sahneye çıkarak kırmızı kurdeleyi dualarla kesti.

Yorumlar