Cizre Belediyesi kanalizasyon ana hatlarının tamamını yeniliyor

Şırnak’ın Cizre Belediyesi, ilçenin tamamında kanalizasyon ana hatlarında yenileme ve güçlendirme çalışması başlattı.Cizre Belediyesinden alınan bilgilere göre, belediye ve İller Bankasının ortaklaşa yaptığı çalışmayla kentin bütün...

Google Haberlere Abone ol
Cizre Belediyesi kanalizasyon ana hatlarının tamamını yeniliyor

Şırnak’ın Cizre Belediyesi, ilçenin tamamında kanalizasyon ana hatlarında yenileme ve güçlendirme çalışması başlattı.

Cizre Belediyesinden alınan bilgilere göre, belediye ve İller Bankasının ortaklaşa yaptığı çalışmayla kentin bütün kanalizasyon hatlarını üç ana hatta birbirine bağlama çalışması başlatıldı. Bu kapsamda birinci ana hatta Yafes ve Cudi mahallesinin kanalizasyon ana hatlarında yenileme ve güçlendirme çalışması başlatarak Q 1000’lik beton borular döşenmeye başladı. Yafes, Sur ve Cudi mahallelerinin kanalizasyon ana hatlarını birinci ana hatta bağlama çalışması devam ediyor. İkinci ana hatta ise Konak Mahallesi’nin bütün kanalizasyon hatları Q 600’lük beton borularla tek bir ana hatla birbirine bağlanacak ve bu ana hat çevre yolundaki 2. Köprü’den Dicle Nehri’ne akıtılacak. Kısa bir süre sonra burada kurulacak olan bir arıtmayla Konak Mahallesi’nin kanalizasyonu arıtıldıktan sonra nehre akıtılacak.

Üçüncü ana hatta da Nur ile Yafes mahallelerinin bir bölümünde Q 800’lük beton borular döşeme çalışması yapılıyor. Çalışmaların devam ettiği bu Nur, Cudi, Sur, Yafes başta olmak üzere kentin tamamının kanalizasyonu bu üç ana hatla şehir dışından nehre akıtılacak. Kısa bir süre içinde Konak Mahallesi kanalizasyonu için yapılması planlanan arıtmanın tam karşısında kurulacak bir arıtma ile kentin tamamının kanalizasyonu arıtıldıktan sonra nehre akıtılacak.

Yorumlar