Kayyum atanan belediye binasında bomba

Şırnak'ın bugün kayyum atanan belediyesinde güvenlik güçlerinin araması sırasında bomba patladı

Google Haberlere Abone ol
Kayyum atanan belediye binasında bomba
Şırnak Belediyesi’nde yapılan aramalar sırasında PKK’lı teröristler tarafından önceden tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak’ta, Belediye Başkanı Serhat Kadirhan’ın İçişleri Bakalığı tarafından görevden alınıp yerine Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu’nun kayyum atanmasının ardından, güvenlik güçleri belediye binasında arama yaptı. Aramalar sırasında teröristlerin önceden tuzakladığı tahmin edilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, bir güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Yaralı, ambulansla ŞırnakDevlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Aramalar sırasında bir patlayıcı da bulunarak etkisz hale getirildi. 

Olayla ilgili Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Şırnak Belediyesi’nde güvenlik kuvvetlerimizce yapılan detaylı arama esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirildiği değerlendirilen tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcı patlamış, bir adet el yapımı patlayıcı da patlamadan etkisiz hale getirilmiştir. Meydana gelen patlamada bir güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir." 

Yorumlar