Sadece televizyonda gösterime giren filmler

2016 yılında birçok televizyon yayın firması sadece uydu yayınlarını değil film yayınlarına da önem vermeye başladı çünkü gelişen sinema sektörünün farkında olan televizyon firmaları bu durumu kullanmak istedi ve televizyonda film yayınlanmaya başlandı ki bu oldukça zahmetli bir işken televizyon firmaları tarafından rahatlıkla halledildi.

Google Haberlere Abone ol
Sadece televizyonda gösterime giren filmler

Televizyonlar artık sinemaları evinize kadar getirdi ve rahatlıkla evinizden sinemalardaymış gibi 720p film izleme imkanı sunuldu.

Bu durum sinemaları kötü etkilemeyecek mi ?

Bu durum tamamı ile sinemalar ile alakasız bir durum olacaktır, çünkü yayınlanacak olan filmler sinemalarda yayınlandıktan sonra resmi olarak film yapımcısından izin alınarak yayınlanacağından dolayı ve sizin bu hizmet için para ödeyeceğinizden dolayı herhangi bir illegal durum söz konusu değildir . Bu ise televizyondan dublajlı film izlemenin gayet normal bir durum olmasına neden olur .

Televizyonda Film İzlemek İllegal Mi ?

Sadece televizyon için gösterilen filmler yoktur ancak sinema salonlarında yayınlandıktan sonra televizyonda ilk kez gösterime giren filmler zaten kanal tarafından belirtilir . Bu durumu belirtmelerinin sebebi ise sinemalardan sonra sadece legal olarak televizyonlarda ücretsiz olarak izleyebilirsiniz ancak bu süre çok uzun olabilir .Örnek olarak film 2016 yılında yapılıp izlendi ve siz sinemalarda filmi izleyemediyseniz bir sene sonrası da olabilir birkaç ay sonrası da olabilir televizyonlarda telif hakları alınarak yayınlanır ve herhangi bir illegal durum olmayacaktır .

Sinema Paketleri

Özcan Deniz'in filmi olan İkinci Şans filmi de yakın bir zamanda vizyondan hemen sonra Televizyonlarda ki yerini alacağa benziyor. Sinemalar bu durumdan etkilenmemekle beraber illegal bir durum da söz konusu olmayacaktır . Sinema paketleri bulunan TV paketlerinde sinema kanalları olabilir ve bu kanallar içerisinde yayınlanan bazı filmler sinemalarda yayınlanmamış olabilir . Nedeni ise sinemalara gelen her film seyircilerin beğenebileceği filmler olduğunu fark etmiş olmalısınız ki bu filmlerin hepsi seçilerek geliyor .Yani o hafta içerisinde sadece 5 değil 15 film çekilmişse aralarından sinemalarda yayınlanmaya değer olanlar ve Türk halkının beğenebileceği filmleri yayınlıyorlar ki bir hasılat sağlansın .Televizyon kanalları ise seyirci ne istiyor umursamasan sürekli olarak film yayınlar ve izleyip izlememesi önemli değildir .

Yorumlar