Kalandar Soğuğu'na iki ödül de İsrail'den

Almanya'dan iki ödülle dönen ve çok sayıda ödül kazanan Kalandar Soğuğu filmi, İsrail'den de iki ödül aldı

Google Haberlere Abone ol
Kalandar Soğuğu'na iki ödül de İsrail'den
Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu" filmi, İsrail'de düzenlenen 32. Hayfa Film Festivali'nden iki ödülle döndü.

Uluslararası ve ulusal festivallerde çok sayıda ödül kazanan Kalandar Soğuğu, festivalin Türkiye, Fransa, İspanya ve Yunanistan'dan filmlerin yarıştığı Akdeniz ülkeleri kategorisinde, "Golden Anchor En İyi Film" ödülüne layık görüldü. Film ayrıca, Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Birliğine ait, "FEDEORA En İyi Film" ödülünün de sahibi oldu.

Amerika'da yapılacak 89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda, Türkiye'nin adayı olarak da seçilen filmin yapımcılığını Nermin Aytekin üstlendi.

HAMBURG'DAN DA İKİ ÖDÜL ALMIŞTI

Hamburg Film Festivali'nden de ödülle döndü. Uluslararası ve ulusal festivallerde çok sayıda ödül kazanan film, festivalin Kaleideskop bölümünde "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Festival jürisi, Kalandar Soğuğu'na ilişkin görüşlerini, "Kalandar Soğuğu, sessiz ve ihtiyatlı şekilde ilerleyen, büyük görselliğini kendi eşsiz yavaşlığıyla gösteren, iki saati geçen bir sürede jüride sonsuza dek hiç bitmeyecek bir etki bırakan muhteşem bir eser." şeklinde açıkladı.

Mustafa Kara'nın Bilal Sert ile birlikte senaryosunu kaleme aldığı film, insan-doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi ele alıyor.

TRT'nin ortak yapımcısı olduğu, dünya prömiyerini Tokyo'da gerçekleştiren ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde birçok ödül alan filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol aldı.

Yorumlar