Dağ 2 filmi nerede çekildi, gerçek mi? Dağ 2 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Dağ 2 filmi büyük beğeni topladı. Dağ 2 filmi izle ile de dağ serisi rekor izlenme rekoru kırmaya devam ediyor. DAĞ 2 filmi %96 oranında beğeni ile IMDb 9,6 puan aldı.

Google Haberlere Abone ol
Dağ 2 filmi nerede çekildi, gerçek mi? Oyuncuları

Dağ 2 filmi yeniden gündemde. 2016 yılının sonunda vizyona giren Dağ filminin devamı olan Dağ 2 büyük beğeni topladı. Pek çok film eleştirmeni tarafından yakından izlenen ve izleyici tarafından beğenilen Dağ 2 filmi, imdb tarafından da 10 puan almayı başardı. Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 

DAĞ 2 FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Dağ 2 filmi izle ile de dağ serisi rekor izlenme rekoru kırmaya devam ediyor. Dağ 2 bugüne kadar 3 milyon 540 bin 330 kişi tarafından izlendi. 39 milyon 999 bin 554 TL gelir elde eden DAĞ 2 filmi %96 oranında beğeni ile IMDb 9,6/10 puan aldı. 

DAĞ 2 FİLMİ GERÇEK Mİ?

"Dağ 2" filmi, gerçek olaylardan esinlenmiş bir Türk yapımıdır ancak tamamen gerçek bir hikayeye dayanmamaktadır. 2016 yılında yayınlanan bu film, Türk Özel Kuvvetler'e bağlı bir timin, terörle mücadele operasyonları sırasında yaşadıklarını anlatmaktadır. Film, karakterlerin kişisel hikayeleri ve timin karşılaştığı zorlukları dramatik bir şekilde işlemektedir.

Gerçek olaylardan ilham almasına rağmen, "Dağ 2" öncelikle bir kurgu eseridir ve karakterler ile olay örgüsü yazar ve yönetmenin yaratıcılığından kaynaklanmaktadır. Gerçek askeri operasyonlar ve terörle mücadele çabaları baz alınarak oluşturulan bu film, Türkiye'nin askeri ve güvenlik konularına yaklaşımını yansıtan bir çalışma olarak kabul edilebilir. Her ne kadar filmdeki olaylar tamamen gerçek olmasa da, Türk askeri personelinin karşılaşabileceği zorluklar ve mücadeleler gerçeğe yakın bir şekilde ele alınmıştır.

Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?
Dağ 2 filminin en duygusal sahnelerinden biri

 

Türkiye'nin Afrin harekatı asker konulu filmlere olan ilgiyi tekrardan arttırdı. Özellikle Çağlar Ertuğrul (Üsteğmen Oğuz Çağlar) ve Ufuk Bayraktar (Uzman Çavuş Bekir Özbey)'in başrollerinde oynadığı Dağ filmi son dönemde internet aramalarında da yeniden ilgi odağ oldu.

DAĞ filmi seri filmi, 2012 yılında yönetmenliğini Alper Çağlar yaptı. DAĞ filmi sinemaseverlerden ilk vizyona girdiği dönemde de tam not alınca ikincisi de çekildi. Yine başrollerinde Çağlar Ertuğrul (Üsteğmen Oğuz Çağlar) ve Ufuk Bayraktar'ın (Uzman Çavuş Bekir Özbey) olduğu DAĞ 2 filmi ilk filim kadar izlendi ve rekorlar kırdı.

Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?
Dağ 2 filminin eğitim sahnelerinden biri

 

DAĞ 1 filmi 305 bin 874 seyirci izlerken DAĞ 2 filmini 3 milyon 540 bin 330 kişi izledi. Orduda görevli askerlerin dağda teröristlerle yaşadıkları olayları konu alan DAĞ 2 filmi 39 milyon 999 bnin 554 TL gelir elde etti. DAĞ 2 internet üzerinde de indirilme izlenme rekorları kırdı. Dağ 2, DAĞ 2 Full HD Film izle ve Dağ 2 Full izle ile aranma rekorları kırdı. Peki, Dağ 2 filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?

Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?
Dağ 2 filmi İMDB PUANI

 

DAĞ 2 FİLMİ IMDB PUANI

DAĞ 2 filmi 95.230 beğeni ile IMDb puanı 9,6/10 oldu

DAĞ 2 FİLMİ KONUSU

Dağ 2 filminde Bekir ve Oğuz’un yaşadığı olayların arkadasından tam altı ay gibi zaman geçmiştir. Oldukça gizli bir görev için tekrar bir araya gelmek durumunda kalırlar uzun süreden sonra. Kaçırılan gazeteci yazar Ceyda’yı Kuzey Irak’ta bir terör örgütünün elinden kurtarmak için görevlendirilirler. Bu görev sandıkları kadar hiçte kolay olmayacaktır. Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Ahu Türkpençe’in başrollerini paylaştığı Dağ 2 izle filmi fragmanı ve tek part izleme seçeneği ile seyretme imkanı.

DAĞ 2 FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Çağlar Ertuğrul
Rolü : Üsteğmen Oğuz Çağlar

Ufuk Bayraktar
Rolü : Uzman Çavuş Bekir Özbey

Murat Serezli
Rolü : Kurmay Yarbay Veysel Gökmusa

Ahu Türkpençe
Rolü : Gazeteci Ceyda Balaban

Atılgan Gümüş
Rolü : Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Şahin

Murat Arkın
Rolü : Astsubay Kıdemli Üstçavuş Arif Sayar

Armağan Oğuz
Rolü : Çavuş Baybars Yücel

Bedii Akın
Rolü : Boran

"OYUNCULUĞA BAŞLAMAMA ZEKİ DEMİRKUBUZ VESİLE OLDU"

"Zeki Demirkubuz ile tanıştıktan sonra bana 'Bekleme Odası' adlı filminde oynamam için teklif etmesiyle oluşan bir durum oldu. Bu, oyunculuğa başlangıç hikayemin görüneni ve bilineni ama aslında hikayenin daha öncesinde başladığını ve bu yolun daha önceden yürümeye başladığım bir yol olduğunu düşünüyorum. Mesela askerdeyken de tüm taburun CD sorumlusuydum ve sinema filmlerine hep bir merakım vardı sonuç olarak hayatımdaki bütün denklemler beni bulunduğum noktaya getirdi. Ama ilk büyük adım olarak Zeki abinin teklifi vesile oldu diyebiliriz.."

"TEREDDÜTLERİM VARDI"

"Yönetmenimiz Alper Çağlar benim diğer filmlerdeki oyunculuğumu izliyor ve bana ulaşmak istiyor, Dağ 1 filmi için oturduk, konuştuk. İlk etapta o zaman için tereddütlerim vardı ama ilk filmin sonucunda bu tereddütlerim yerini memnuniyete bıraktı ve şimdi dönüp baktığım zaman çok başarılı bir yönetmenle tanıştığımı düşünüyorum. İyi ki tanışıp çalışmışız diyebiliyorum. Halkın çok sevdiği işler ortaya çıkardık, hem birinci hem de ikinci filmde.

Dağ 2 filmi nerede çekildi, ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimlerdir?
Dağ 2

 

Dağ 2 filmi birincinin üstüne kat kat koyarak yapılmış bir iş oldu. Şu an filmimize inanılmaz artan bir talep var. Sinemada ilk haftasında hiçbir film önüne geçemedi ve geçemeyecek gibi gözüküyor çünkü ilgi her hafta artarak devam ediyor, her gidenin üç-dört kişiyi yönlendirdiği bir iş oldu. Dağ filmi iyi ki olmuş diyebilirim. İnşallah üçüncü filmde nasip olur."

'DAĞ 2'NİN GİŞE BAŞARISINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

"Öncelikle yönetmenin senaryosunu kendi yazıp kurgusunu kendi yaptığı, iyi hazırlandığı ve mücadele ettiği, bizimde oyuncu olarak destek olduğumuz bir projeydi. Onun inandığı işi yapmasıyla alaka bir durum bence. Suyu içtiğinin farkında olmassan boğulursun. Önce inanman lazım o suyu içebileceğine ve Alper’in inanarak çıktığı yolda bizde üzerimize düşeni yapınca başarı elde etmek zor olmadı."

"ÇEKİM SAHNELERİ MEŞAKKATLİ OLDU"

"Sette bir zorluk yaşamadık, tedbirler alınmıştı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan sette silahlardan sorumlu olan kişiler de vardı. Manevra mermisi kullanılıyordu ama her birimiz bire bir o ağırlıkları taşıyor, attığımız merminin patlamasını duyuyorduk. Ses olarak bire bir gerçek hissiyatı yaşatıyordu. Bu da zorluk değil aksine motivasyonu üste taşıyan bir durumdu. Tabii ki ağır tertibatı taşıma ve onunla dağda gezmenin zorluğu vardı. Silah olmasa da ben o gezdiğimiz dağlarda gez desem sana, eminim yarım saat sonra dur şurada bir dinlenelim dersin. Üstüne o tesisat ve silah eklenince bayağı meşakkatli oldu. Ama oyunculuk anlamında herkese bir tık daha sermaye verilmiş oldu."

"BİR DEĞİL İKİ ASKER ŞEHİT OLDU"

"Filmde rol alan asker arkadaşlarımızdan bir değil iki tanesi şehit oldu diye biliyorum. Bana mesaj atanlar oldu. Bunlardan biri bizimle fotoğraf karesine giren 'Yunus Emre Uçar' kardeşimizdi. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onun haricinde bilemediklerimiz de olabilir çünkü film çekilirken sadece denk geldiklerimiz ve bildiklerimiz onlar ama filmin çoğu alanında yer alan gerçek komandoların bizden bir hafta on gün sonra eğitimlerini tamamlayarak ülkenin değişik yerlerine göreve gittiklerini biliyoruz. Oralarda gerçek müdacelelere devam ediyorlar."

"TSK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİ" 

"Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) her yönden yer, mekan ve silah teminiyle ve ekipmanıyla bize destek oldu. Allah onlardan ve oradaki askerlerden de o askeri personeli doğuran anadan da babadan da razı olsun"

"DAĞ 3 FİLMİ GELECEK"

"Şu anki duruma göre 3.film gelecek gibi görünüyor. Bende isterim tabiki. Karşılığını bulmuş ve seyircinin sevdiği, memnuniyetini anlatırken kelime bulamadığı, tarif bulamadığı bir filmin üçüncüsünü yapmamak biraz hakaret olur seyirciye. Birinci filmde biz bunu bırakıyoruz deseydik ikinciyi yapmasak olurdu. Bu bir kuraldır ama biri yaptık ikiyi yaptık üçü yapmıyoruz, o biraz ego falan başka şeyler girer devreye. Üç bir kıstastır, orada bir kırılma noktası var."

"HER OYNADIĞIM FİLMDEKİ KARAKTER BENİM"

"Her oynadığım filmde karakter benim. Başka birisi değil, olamaz da olduğunu söyleyen aptaldır. Kendi oyunculuk yapıp kendinden bir şey katmıyorsa zaten oyuncu değildir. Eğer oyuncuyum deyip, oynadığım karakterler bana ait değil diyorsa orada bir çelişki vardır. Ne kadar parçandan katarsın ne olur bilmem ama kaç tane biz varki bizim içimizde. Her yaşında ayrı bir ben yaşıyorsun. Onlardan parçalar... Kimisi illa hayatında yaşamış olmamla alakalı bir durum değil duymuşumdur, hissetmişimdir, görmüşümdür, benimsediğim şeylerdir veya ortaya çıkaramadığım bastırdığım taraflarımdır. Dşa vurumu olan ya da içerde sakladığın bir tarafında mutlaka var olması gerekiyor oynadığın karakterin. Zaten senaryoyu okuduğumuzda o bizi çekiyor. Bütün oynadığım filmlerde Ufuk'tan parça bulunabilir."

Yorumlar