Çocuklar hayallerindeki kütüphaneyi resmetti

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 81 il ve ilçe halk kütüphanelerindeki öğrencilerin hayallerindeki kütüphaneyi resmettiği çalışmalardan oluşan "Çocukların Eliyle Hayalimdeki Kütüphane" resim sergisi açıldı - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: - "Kitap okumak bizi özgür kılar. Kitap okumak bizi tanımadığımız insanlarla dost kılar. Bizi tanımadığımız diyarlara götürür. Kitap okumak, dinimizin de emridir, medeniyetimizin de emridir"

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar hayallerindeki kütüphaneyi resmetti

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 81 il ve ilçe halk kütüphanelerindeki öğrencilerin hayallerindeki kütüphaneyi resmettiği çalışmalardan oluşan "Çocukların Eliyle Hayalimdeki Kütüphane" resim sergisi açıldı.

Ankara Metrosu Sergi Salonu'ndaki serginin açılış kurdelesini Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman kesti.

Yayman, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın önemli olduğunu ve kendisinin de çok kitap okuduğunu belirterek, "Kitap okumak bizi özgür kılar, bizi tanımadığımız insanlarla dost kılar. Bizi tanımadığımız diyarlara götürür. Kitap okumak, dinimizin de emridir, medeniyetimizin de emridir. Okumak bizi geliştirir. 'Hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu?' sözü çok önemlidir." dedi.

Öğrencilere bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Yayman, Türkiye'de kültür, sanat alanında daha çok çalışmanın yapılması gerektiğini, hükümetin de bu alanda önemli projeler yürüttüğünü ifade etti.

Yayman, çocukların hayalindeki kütüphaneyi resimlemesini değerli bulduğunu belirterek, serginin diğer şehirlerde de açılmasını temenni etti.

Konuşmasının ardından Yayman ve beraberindekiler, sergiyi gezdi.

- "200'ün üzerindeki kütüphanede tadilat ve onarım yürütüyoruz"

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 il ve ilçe kütüphanelerine gelen öğrencilerin katkılarıyla sergiyi oluşturduklarını söyledi.

Sergide, öğrencilerin hayallerindeki kütüphaneyi resmettiği çalışmaların yanı sıra yeni kurulan ve yenilenen kütüphanelerin fotoğraflarının da yer aldığını bildirdi. Turşucu, şunları kaydetti:

"200'ün üzerinde kütüphanede tadilat, onarım, proje ve yapım çalışmaları yürütüyoruz. Bu dev bir hamle. Biz bir gayretin içerisindeyiz. 51 müstakil çocuk kütüphanemiz var. Bunları her ilde yaygınlaştırmak istiyoruz. Yeni yaptığımız il ve ilçe kütüphanelerinde okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için bölümler yapıyoruz ve çalışmalar yürütüyoruz."

Sergi cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.


Yorumlar