19. Besni Eğitim Bayramı başladı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde gerçekleştirilen Besni Eğitim Bayramının 19’uncusu çeşitli etkinliklerle başladı.Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 19. Besni...

Google Haberlere Abone ol
19. Besni Eğitim Bayramı başladı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde gerçekleştirilen Besni Eğitim Bayramının 19’uncusu çeşitli etkinliklerle başladı.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 19. Besni Eğitim Bayramı etkinlikler kapsamında düzenlenen resim yarışması ödül töreni ile devam etti.

Resim yarışmasında birinciliği Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Metin Kebapçı olurken, ikinci yine Şehit Abidin Tanrıkolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nurşen Ünsal, üçüncü ise Şehit Bekir Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Işıl Uncu oldu. Öğrencilere madalya ve ödülleri takdim edildi.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ve Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kermes ile BEFSAD Derneğinin fotoğraf sergi açılışları gerçekleştirilerek sergiler gezildi.

Sergi açılışının ardından 19. Besni Eğitim Bayramı kortej yürüyüşü ile devam etti. Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Kaymakamlık binası önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından Kaymakamlık binası önünde folklor ekibi gösterisi yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan BEV Başkanı Ali Balta, eğitimin ülkelerin ve onu oluşturan bireylerin hep birlikte gelişmesi, kalkınmış ve refah içerisinde bir toplum olabilmesi için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise Besni halkının eğitime verdiği öneme işaret etti.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ise konuşmasında, "Eğitim gibi önemli bir konuyu gelenekselleştirerek bayram havasında kutlamak, Besni sevdalılarının eğitime ve çocuklarımıza verdiği önemin en iyi göstergesidir. Bugün bizlerin geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımıza almalarını sağlamaktır. Ülkemizin 2071 hedeflerine ulaşabilmesi eğitim alanında gerçekleştirdiği atılımlarla ve başarılarla mümkün olacaktır. Bizlerde bunun bilinci içerisinde ilçemizdeki çalışmalarımızla eğitimi en öncelikli konumuz halinde tutmaktayız. 2017 yılı içinde toplamda 11 okul ve 136 derslik ilçemize kazandırılmaktadır. Bu sayı Besni tarihinde şimdiye kadar 1 yılda yapılan eğitim yatırımı rekorudur. Bu rakam toplam derslik sayımızın yaklaşık yüzde 20 artışı anlamına gelmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Erdemoğlu Ailesi tarafından Demirciler Çarşısına yapılan Meyan Şerbetçisi Hüseyin Erdemoğlu heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra KYK Kız Yurdu konferans salonunda "Üniversitenin Besni’ye Eğitim, Kültür ve Ekonomik Anlamda Sağlayacağı Katkılar" konulu panel gerçekleştirildi.

Panelin ardından Besni Öğretmenler korosu, Sanatçılar Mesut Taşdemir ve Latif Doğan tarafından Besni stadında konser verdi.

Yorumlar