Siirt Baro Başkanı FETÖ'den gözaltında

Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Siirt Baro Başkanı FETÖ'den gözaltında
Siirt’te Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan Baro Başkanı Mehmet Cemal Acar ve infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sürüyor.

Daha önce Siirt'te yayımlanan Mücadele gazetesine konuşan Siirt Baro Başkanı Av.Cemal Acar Paralel yapı olduğuna inanmadığını açıklamıştı.Siirt Barosu Başkanı Av.Cemal Acar yaptığı bir söyleşide şunları söylemişti: 

“Türkiye’de bir paralel yapı olduğuna inanmıyorum. Bir hakim bir tarikata veya bir cemaate ilgi duyabilir, sola veya marksizme özen göstermiş olabilir. Sırf bu yüzden alternatif bir kesime bir yafta takılması doğru değil. Yargıda bir zamanlar Karadenizliler grubunun varlığından ve başka gruplardan bahsediliyordu. Fakat bu benzetmeler paralel bir yapı anlamına gelmez. Paralel ne demektir? Devletin sistemi dışında ayrı bir yapı demektir. 15 yıldır Siirt’te avukatım, adliyede bir hakim veya savcının birini kayırdığını görmedim. Siyasi iktidar bunu biraz abarttı."
TRABZON BARO BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Öte yandan dün Trabzon'da düzenlenen operasyonda Trabzon Baro Başkanı da gözaltına alındı. FETÖ'ye yönelik Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, aralarında Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz’ün de bulunduğu 4 avukatın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Baro Başkanı Öngöz ve avukatlar A.Ö, A.Ş. ve S.K. gözaltına alındı.

Yorumlar